'Potser mai tornaré a veure que s'encenguin els llums i que estigui tot el teatre ple'

L'actriu molletana Blanca Lasobras interpreta la Nuri a la versió de 'Terra Baixa' sorgida del programa 'El Llop' de TV3

Cultura

La Blanca Lasobras a Can Gomà, on hi ha actuat multitud de vegades com a alumna de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet
La Blanca Lasobras a Can Gomà, on hi ha actuat multitud de vegades com a alumna de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet

Sergio Carrillo

L'Atlàntida de Vic acollia el 24 d'abril l'estrena de Terra Baixa representada per la companyia teatral del programa de TV3 El Llop. Una de les intèrprets és la molletana Blanca Lasobras, que amb només 19 anys viu aquesta experiència única fent gira arreu de Catalunya representant la Nuri.

"No és només que m'hagin agafat a una companyia professional amb 19 anys, que ja és una bogeria, sinó és el fet que estem omplint teatres. Potser mai tornaré a veure que s'encenguin els llums i que estigui tot el teatre ple", explica Lasobras, qui hi afegeix: "No sé si he assimilat encara que vaig fer dues funcions amb 800 persones a cada una".

L'actriu molletana va assabentar-se del càsting d'El Llop per una tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Mollet i per diversos companys de l'escola Nancy Tuñón, on estudia teatre. Va intentar-ho, tot i no estar-ne gaire convençuda, ja que mai havia fet teatre amateur i pensava que això li podria restar opcions. "Em vaig presentar l'últim dia que es podia enviar el càsting i ho vaig gravar a correcuita", diu Lasobras, qui més endavant va acabar sent-ne seleccionada.

Després que la truquessin per donar-li la bona nova, sí que va guanyar optimisme: "Amb el personatge de la Nuri, de 14 anys, i com només t'hi podies presentar si eres major d'edat, tenia avantatge, perquè buscaven una noia de 18 o 19 anys que aparentés menys edat, que és la història de la meva vida".

Del seu pas per El Llop s'endú "una mica d'experiència OT i l'experiència intergeneracional. Era tot molt enriquidor i t'uneix molt, perquè estàs passant un moment de tensió, però és guai. La pena és quan la gent va marxant".

I evidentment que la molletana també té paraules per a l'Àngel Llàcer, qui fa de director de la companyia. D'entrada, recorda com el primer dia d'assaig li va "fotre molta canya". Aleshores Lasobras va pensar: "He passat vuit càstings, però ara comença el real, ara estàs treballant i n'has de tenir la responsabilitat". De Llàcer també valora que "ho té tot molt clar, munta les escenes amb una rapidesa que es nota tot el bagatge i l'experiència que té".

Actuarà al Vallès Oriental?

Ara per ara, no hi ha cap funció confirmada a la comarca. Amb tot, a la Blanca Lasobras li agradaria representar Terra Baixa a casa, a Can Gomà, on hi ha estudiat música i dansa des de ben petita, així com a Granollers, on va fer el batxillerat escènic. Pel que fa a Mollet, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, assenyala que el consistori volia programar l'obra durant la festa major d'estiu, però a l'agost la gira d'El Llop estarà aturada. És per això que ja treballen per cercar una data a partir de la tardor.

Edicions locals