Dues exposicions reflexionen sobre els processos migratoris a la ciutat de Mollet

Les mostres de 'Mollet Migrant' es poden veure a La Marineta i al Museu Abelló

Cultura, Societat

Dues exposicions reflexionen sobre els processos migratoris a la ciutat de Mollet
Dues exposicions reflexionen sobre els processos migratoris a la ciutat de Mollet | Aj. Mollet

La Marineta i el Museu Abelló han inaugurat dues exposicions que volen visibilitzar en positiu la diversitat cultural que hi ha a la ciutat. Ho fan a través del projecte Mollet Migrant, que s'encarrega de relatar les històries de persones migrants de diferents orígens que s’han establert a Mollet. Una quarantena de comerços també participen en aquest projecte, que pretén combatre els prejudicis i el racisme entorn de  les migracions.

A La Marineta s’ha obert la mostra fotogràfica Mollet Migrant: estudi del territori i del paisatge, en què persones de diferents indrets van iniciar el seu procés migratori i es van instal·lar a la ciutat. A més, als passadissos de La Marineta hi ha una doble intervenció que es titula Caminats i que fa referència als viatges interiors i exteriors que cada persona recorre al llarg de la seva vida. La mostra es pot visitar fins al 22 de juliol.

Per altra banda, al Museu Abelló acull l’exposició Mirades, on es poden veure els resultats de diverses entrevistes, intervencions i tallers realitzats amb persones migrants del municipi. El camí, el lloc, la memòria, la transformació i el rastre són conceptes que apareixen en les peces artístiques creades per elles mateixes. La mostra es pot visitar fins al 4 de setembre.

Maletes als aparadors

El teixit comercial també s'ha sumat a aquesta iniciativa cultural. En concret, una quarantena de comerços ubicats en el recorregut del Centre Cultural La Marineta al Museu Abelló també participen en aquest projecte. Els aparadors d’aquests locals estan decorats amb unes maletes elaborades per la canalla i joves del Casal Obert, que contenen els missatges de les persones protagonistes que participen en aquesta proposta.

La regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, ha destacat que “és un projecte participatiu i comunitari per donar visibilitat en positiu a la diversitat cultural de Mollet”, i ha agraït “la participació de persones migrants en aquesta proposta, ja que sense elles no hauria estat possible Mollet Migrant”.

Per la seva part, la regidora de Cultura i de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha explicat que “amb les activitats culturals de Mollet Migrant i la implicació dels comerços volem fer reflexionar la ciutadania sobre el fet migratori per intentar trencar els tòpics que encara hi ha a l’entorn de les migracions”.

Finalment, la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Pepi Muñoz, ha mostrat la seva satisfacció pel treball conjunt de “persones que han fet de Mollet la seva ciutat d’acollida i que ara conten les seves experiències”.

Edicions locals