Compte enrere per a la festa major de Gallecs

La gresca se celebrarà del 21 al 24 de juliol amb la participació de Morats i Torrats, la PAH i els castellers de Mollet

Cultura

Compte enrere per a la festa major de Gallecs
Compte enrere per a la festa major de Gallecs

Després de dos anys amb restriccions per la pandèmia, Gallecs celebrarà els pròxims 21, 22, 23 i 24 de juliol la festa major. Activitats per a tots els públics que els veïns ja esperen amb il·lusió.

El tret de sortida de la gresca es farà dijous 21 de juliol, a les 21 h, a Can Carol amb un concurs de truites fetes només amb ous de gallines en llibertat, seguit d'un bingo musical.

Mentre que divendres, el dia arrencarà amb una novetat, l'escalfament de les colles. Morats i Torrats s'enfrontaran per primera vegada a les festes de Gallecs i ho faran amb un estirament de corda. Una activitat que tot i no ser puntuable, pot ser el preludi de com estan de preparades les colles de cara a l'enfrontament que de nou es preveu viure enguany durant la festa major de Mollet. La prova es farà a les 20 h a la plaça de l'Església de Gallecs.

Aquesta activitat l'acompanyarà una altra novetat per aquesta edició festiva, un sopar solidari amb la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet i el Baix Vallès -una col·laboració que des de l'associació de veïns volen implantar cada any amb la participació d'una entitat social diferent-.

Mentre que a partir de les 22.30 h, se celebrarà el Festival Salvem Gallecs amb les actuacions de Gain, Frecuencia Bandarra, El Ternura i DJ Maceta Sound Beat, com a colofó final.

Dissabte, la plaça de l'Església tornarà a ser l'escenari de la gresca amb una activitat per als més menuts, la festa de l'escuma (17 h) i una xocolatada freda amb melindros per recuperar forces. Ja a les 21 h, es farà un sopar de germanor amb carmanyola i la nit acabarà amb ball amb l'orquestra Huraband, seguit del DJ Marikarmen Free.

L'últim dia de festa començarà a les 11 h del matí amb la missa de festa major i la tradicional Diada Castellera que comptarà amb la participació dels castellers de Castellar del Vallès i de Mollet -qui ha participat en totes les edicions de la festa major, a més de fer-hi el seu bateig-.

La celebració estiuenca de Gallecs posarà el punt final amb el concert de Sons de Taverna i la degustació de rom cremat.

Una festa adaptada a l'entorn

Per tant, una tornada a la festa que des de l'associació de veïns de Gallecs entomen amb "moltes ganes", segons comenta la presidenta de l'entitat veïnal, l'Ivana Morera. I és que com diu l'Ivana: "Malgrat que comporta molta feina, després ens emportem la recompensa, que no és altra que ser capaços d'organitzar una festa major que encaixi amb l'entorn on vivim".

Edicions locals