L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb més de 120 activitats per a totes les edats

Els Pets, Doctor Prats i Quim Masferrer, els plats forts de la gresca que se celebrarà del 20 al 23 d'agost

Cultura

L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb més de 120 activitats per a totes les edats
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb més de 120 activitats per a totes les edats

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, encapçalat per l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita i la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Núria Muñoz Herrera, acompanyades dels caps de les colles de Morats i Torrats, José López i Maria Vico, respectivament, va presentar dimarts el programa de la Festa Major d’enguany.

L’acte també va comptar amb la presència de representants de les entitats ciutadanes que col·laboren i fan possible l’elaboració del programa. Justament, l’alcaldessa Mireia Dionisio Calé, va voler “agrair enormement un any més a totes aquelles persones que participen de forma altruista fent possible la nostra Festa Major”. 

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, va manifestar que “hem programat més de 120 activitats adreçades a tots els públics, però, un any més, hem posat especial èmfasi a aquelles que estan adreçades al públic familiar i jove”.

La tornada a la festa després de dos anys de restriccions per la pandèmia començarà oficialment amb el pregó el dissabte 20 i s’allargarà fins al dimarts 23, tot i que l’activitat de les colles i de les entitats s’iniciarà a partir del dilluns 15.

Més d'una vintena d'entitats han participat en l'elaboració del programa de festes que comptarà amb més de 120 activitats per a totes les edats, amb especial èmfasi en el públic familiar i jove i en fer arribar la festa a tothom amb la dinamització al carrer.

Els caps de cartell

Entre els plats forts de la gresca molletana, destaquen els concerts de diumenge que aniran a càrrec de dos grups catalans amb una llarga trajectòria en el panorama musical com són Els Pets i Doctor Prats. També les actuacions de Mägo de Oz, del quartet Las Migas i de la cantautora de Vilassar de Mar, Judit Neddermann.

Pel que fa al pregoner, enguany l'encarregat d'iniciar la festa serà l'actor i director de teatre, Quim Masferrer, qui a banda de donar el tret de sortida a la gresca d'estiu també hi actuarà amb el seu últim espectacle, La Bona Gent.

Durant l'acte de dimarts també es feia públic el cartell de la festa major. Sito Ruiz, un dissenyador i realitzador molt vinculat a
Mollet on ha presentat diferents projectes artístics i on participa de manera habitual en alguns programes culturals com ara L’habitació del Farmacèutic que es fa anualment al Centre Cultural La Marineta, ha estat l'encarregat d'elaborar aquest cartell que neix a partir de l'arlequí de Joan Abelló i que amb els colors emprats fa també una pica d'ullet a les colles dels Torrats i Morats. 

Una festa solidària i que vetllarà per a la seguretat

D’altra banda, tot i que la gran majoria dels espectacles organitzats per l’Ajuntament són gratuïts, tots els diners recaptats en els quals siguin de pagament, que van des d’1 a 3 €, seran donats íntegrament a projectes amb finalitats socials de Mollet. En aquest sentit, el Mercat Vell tornarà a ser un escenari de solidaritat i acollirà de nou, el pròxim 20 d'agost, la capta de sang de la festa major.

Mentre que pel que fa a la seguretat, l'Ajuntament instal·larà un circuit de prevenció i intervenció de les agressions sexuals als espais de concerts de la Festa Major, amb la novetat de la instal·lació de dos Punts Liles; un de fix situat a les nits al parc de Can Mulà i un altre itinerant, pels diferents espais durant la jornada.

Venda d'entrades

Al Mercat Vell s’instal·larà del 15 al 18 d’agost de 18 a 21 h, un punt d’informació i venda d’entrades dels espectacles de la Festa Major. Aquest espai també servirà per vendre els elements de promoció de les Colles dels Morats i Torrats (mocadors, samarretes, ets) i de AMAM. 

Aquest punt d’informació es traslladarà al Centre Cultural La Marineta del 19 al 23 d’agost de 10 a 12h i de 17 a 21h. 

Edicions locals