La cultura popular torna a trepitjar els carrers

El bestiari i els elements de seguici popular tornaran a lluir com cal per a la festa gran de la ciutat

Cultura

La cultura popular torna a trepitjar els carrers
La cultura popular torna a trepitjar els carrers

Després de dos anys amb restriccions per la pandèmia, el bestiari i els elements de seguici popular tornaran a lluir com cal per a la festa gran de la ciutat. Uns actes que en aquest cas tindran els seus dies àlgids dissabte 20 i diumenge 21 d'agost.

La Cercavila Diabòlica (12 h), amb un recorregut que anirà des de L'Era i fins a la plaça Prat de la Riba, serà la primera de les activitats organitzada pel Ball de Diables que es podrà veure dissabte. Mentre que el mateix dia a les 19.30 h, des de les places Pau Casals, es donarà el tret de sortida de la cercavila d’inici de Festa Major amb el seguici popular.

Un acte que acabarà a les 20 h a la plaça Prat de la Riba amb la tradicional cerimònia d’inici de gresca molletana amb el ball dels Gegants de la ciutat i els pilars dels Castellers de Mollet, i que es clourà des del balcó de l'antic Ajuntament amb el pregó a càrrec del còmic Quim Masferrer.

Les entitats de cultura popular donaran per acabada la jornada de dissabte amb el correfoc de Festa Major a càrrec del Ball de Diables de Mollet. El recorregut començarà a les 22 h i anirà de les places Pau Casals a Prat de la Riba.

Ballada dels Gegants i la Cuca Molla

Mentre que el diumenge, els Gegants estaran presents a la missa del Vot del Poble que es farà a partir de les 12 h a l'església de Sant Vicenç.

També se'ls podrà veure a la mateixa plaça a partir de les 18.30 h, quan es farà la plantada amb la Cuca Molla, abans de començar la tradicional passejada que arrencarà a les 19 h. El recorregut anirà des de la plaça de l'església, a l'avinguda Jaume I, passarà per les rambles Fiveller i Balmes, el carrer Anselm Clavé i s'aturarà al Parc de Les Pruneres on la gresca es tancarà a les 20 h amb la ballada de Gegants i la Cuca Molla.

En Vicenç i la Marinett també seran presents en un dels últims actes de la festa. Dimarts 23, a les 20.45 h, acompanyaran a la Santa Teca als focs artificials.

Diada castellera a Prat de la Riba

La jornada de diumenge també serà d'allò més especial pels Castellers de Mollet. L'entitat, que enguany commemora el 30è aniversari de la seva fundació, celebra el seu gran dia a la gresca molletana amb la Diada Castellera de Festa Major que començarà a les 18 h i que enguany tindrà com a convidats els Margeners de Guissona.

Abans de l'actuació de les dues colles, a les 17.15 h, i per anar escalfant motors, els castellers celebraran la cercavila cap a Plaça amb tots els molletans i molletanes que els vulguin acompanyar. El recorregut començarà al Parc de Can Mulà i finalitzarà a la plaça Prat de la Riba, on tindrà lloc la Diada.

Edicions locals