El Club Muntanyenc aposta per la marxa nòrdica

L'entitat ofereix un curs per iniciar-se en aquest esport

Esports

El Club Muntanyenc aposta per la marxa nòrdica
El Club Muntanyenc aposta per la marxa nòrdica

El Club Muntanyenc oferirà un curs d'iniciació a la marxa nòrdica, un esport que consisteix a caminar ajudat amb uns bastons especials i que segons els experts activa gairebé el 90% de la musculatura.

En els darrers temps són cada cop més els caminaires que es veuen fer les seves travesses ajudats per uns bastons. Són practicants de l'anomenada marxa nòrdica, una disciplina que té els seus orígens a Finlàndia a la dècada de 1930, on els esquiadors de fons professionals la practicaven com a entrenament d'estiu.

La seva popularitat i els seus beneficis per a la salut han portat el Club Muntanyenc de Mollet a apostar per realitzar un curs en què un monitor qualificat instruirà els participants per aprendre la tècnica d'aquest esport, que entre altres beneficis, enforteix i millora l'esquena i activa gairebé el 90% de la musculatura. En l'actualitat el grup d'edat més nombrós de practicants està entre els 40 i 44 anys. "La marxa nòrdica és un esport apte per a tothom, de fàcil implementació, baix impacte en les articulacions, econòmica, divertida, que es pot practicar en grup i ajuda a socialitzar", explica Xavier Ortega, tècnic esportiu de marxa nòrdica pel Consell Català de l'Esport, qui afegeix, amb tot, que per aconseguir tots els beneficis que proporciona la marxa nòrdica "és convenient iniciar-se amb un instructor qualificat que aporti les eines necessàries per assimilar bé la tècnica", diu.

En aquest sentit, el Club Muntanyenc Mollet organitza el dissabte 17 de setembre de 9.30 a 12.30 h un curs d'iniciació a la marxa nòrdica.

Edicions locals