La Fira d'Artesans torna a Mollet del 16 al 18 de setembre

La inauguració de la 38a edició es farà divendres a les 19 h, a La Marineta

Cultura

La Fira d'Artesans torna a Mollet del 16 al 18 de setembre
La Fira d'Artesans torna a Mollet del 16 al 18 de setembre

Els carrers del nucli antic de Mollet tornaran a acollir, del 16 al 18 de setembre, la 38a edició de la Fira d’Artesans, considerada una de les fires d’artesania més visitades i prestigioses de Catalunya. Enguany, després de dos anys de restriccions, es tornarà a fer amb normalitat i hi participaran una vuitantena de parades. La inauguració es farà divendres 16 a les 19 h, al Centre Cultural La Marineta. 

Els artesans se situaran als carrers Portugal, Sol, Bartomeu Robert, i plaça de l’Artesania, dibuixant un recorregut que arribarà al carrer de Can Pacià. En aquesta 38a edició hi participen 30 parades d’alimentació i 51 parades d’artesania. 

Entre els productes que s’hi poden trobar hi ha ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, seda, fusta, joieria o espelmes, entre d’altres. Pel que fa als productes gastronòmics s’hi podrà trobar olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

Per tal de preservar la qualitat d’aquesta Fira, només hi poden participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d’aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars de pa artesà, ceràmica i papiroflèxia.

Pel que fa a la decoració dels carrers, un any més els veïns i veïnes s'han implicat en el seu disseny i elaboració, la qual enguany girarà entorn dels sols de la Fira.

La Fira es podrà visitar divendres de 18 h a 22 h i dissabte i diumenge de 10 h a 14 h i de 17 h a 22 h. Així mateix, en el marc de la mostra també estan previstes actuacions de diverses entitats de cultura popular de la ciutat (consulteu aquí el programa complet).

La sardinada i inauguració de l'exposició 'Babel'

Tampoc faltarà la tradicional sardinada. L'activitat, que l'any passat va quedar suspesa, es farà després de la inauguració de la Fira d’Artesans (21 h), amb la participació del veïnat el qual cou les sardines a les brases del foc que han encès i les reparteixen amb una llesca de pa i un got de vi a la plaça de l’Artesania.

Per altra banda, en el marc de la fira el Centre Cultural La Marineta acollirà l'exposició Babel. Es tracta d’una mostra de pintures a l’oli de Josep Nogué, l’autor del sol, la imatge de la Fira d’Artesans. La inauguració serà el 16 de setembre a les 19 h, amb l’inici de la Fira, i es podrà visitar fins al dia 22 d’octubre.

 38 anys d’història

L’origen de la Fira d’Artesans es remunta a l’any 1984, quan el grup Tertúlia va decidir organitzar al carrer dels Fems una fira d’artesans ambientada amb elements de pagès, com les eines del camp, les panotxes de blat de moro i altres elements emblemàtics de la ciutat com la font de la plaça.

Els pintors van muntar una galeria de quadres al carrer i el veïnatge es va mobilitzar per donar suport a la proposta. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Mollet es va implicar directament en aquesta iniciativa ciutadana per tal de potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans.

Edicions locals