Mollet presenta un paquet de mesures per ajudar a les famílies i el comerç local a fer front a l'increment de preus

Es preveu la congelació de la majoria de taxes i tributs municipals i la dotació d'ajudes per l'estalvi energètic

Economia

Muñoz, Dioniso i Broto durant la presentació dels ajuts
Muñoz, Dioniso i Broto durant la presentació dels ajuts | Aj. Mollet

L’Ajuntament de Mollet ha presentat un paquet de mesures per ajudar a les famílies i al comerç local a fer front a l’augment de preus que s’ha produït darrerament a escala mundial, arran de l'increment del cost de l'energia, el combustible i també de la cistella de la compra. El paquet de mesures consta de dues línies principals: una destinada a les famílies i l'altra al comerç local i PIMES.

Conscient del fort impacte sobre les economies de les famílies que té l’augment de l’IPC, en especial les més modestes, l’Ajuntament de Mollet ha dissenyat un paquet de mesures noves i extraordinàries dins de les seves responsabilitats i competències. 

En aquest sentit, ha fet una aposta per congelar de forma generalitzada dels impostos, taxes i preus públics municipals, així com per consolidar i ampliar les bonificacions i tarifacions socials per renda. En aquest sentit, es continua ampliant la tarifació social i s’amplia a l’Escola Municipal de Música i Dansa, amb l’objectiu que estigui efectiva pel curs vinent, 2023-2024.

També s’amplien els serveis que actualment ofereix l’Oficina de Rehabilitació Energètica Municipal amb l’objectiu que s’assessori i s’informi sobre temes d’eficiència energètica i s'augmenten els recursos econòmics destinats al programa Mollet amb Energia per tal de poder ampliar fins a 100 auditories energètiques anuals. Aquestes auditories van destinades a assessorar a persones grans per fer accions que els facin estalviar a la factura de la llum.

En aquest sentit, també s’incrementa un 50% la partida pressupostària destinada a pobresa energètica. Una mesura que permetrà que durant el 2023, 120 famílies energèticament vulnerables es beneficiaran de l’excedent d’energia provinent de les instal·lacions de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals dins el programa Mollet Solar. Aquesta mesura ajudarà a les famílies a reduir la seva factura energètica.

Per altra banda, es manté el Pla individualitzat per ajornaments o fraccionaments dels tributs municipals, sense recàrrec per aquelles persones que ho necessitin. S'inclou el compromís d’analitzar trimestralment amb les entitats del tercer sector que disposen dels recursos necessaris i d'organitzar tallers i xerrades destinats a fomentar i ajudar en l’aplicació de mesures d’estalvi energètic a llars. Així com es preveu formar voluntariat als membres de les entitats del tercer sector perquè puguin promoure l’estalvi energètic entre les persones que atenen.

Paquet de mesures per al comerç local i PIMES  

Pel que fa al comerç local i a les PIMES, hi ha la creació de la ja anunciada nova línia d’ajuts econòmics perquè els establiments comercials i de serveis s’adaptin al tancament automàtic i al Decret Energètic del Govern de l’Estat. També s’amplien els serveis que actualment ofereix l’Oficina de Rehabilitació Energètica Municipal al comerç i serveis i a les PIMES locals amb assessorament i informació sobre la normativa energètica i les ajudes i bonificacions.

Així mateix, s'inclou una nova línia de recursos econòmics per a poder realitzar fins a un màxim de 100 auditories energètiques destinades a assessorar comerços i serveis i es proposa fer tallers i xerrades destinats a fomentar i ajudar en l’aplicació de mesures d’estalvi energètic a comerços, serveis i PIMES.

Per tot plegat, l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, ha destacat que “és un paquet de mesures noves que se sumen als incentius, ajuts i bonificacions que ja disposa l’Ajuntament des de fa anys”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afegit que “fins al setembre de 2022 s’han atorgat 2,6 milions d’euros en bonificacions, superant ja les bonificacions atorgades durant tot l’any 2021. Som un Govern d’esquerres, progressista i ens creiem les polítiques socials”.  

L’alcaldessa va presentar les mesures aquest dijous acompanyada del primer tinent d’alcaldessa i portaveu del Grup Municipal del PSC, Raúl Broto Cervera, i la segona tinenta d’alcaldessa i portaveu del Grup Municipal de Podem, Mollet Núria Muñoz Herrera.

El regidor Broto va posar de manifest que “aquestes mesures ens permetran estar preparats per donar una resposta àgil i efectiva a totes aquelles situacions que se’n puguin derivar de la situació actual de l’augment de preus a la nostra ciutat”.

Per la seva banda, la regidora Muñoz va destacar que “portem setmanes treballant en aquest document amb l’objectiu de donar la millor resposta possible a les famílies i comerços de Mollet recolzant a tots els sectors de la ciutat per tornar a fer front i sortir-nos de manera unitària d’aquesta situació econòmica complicada”. 

Edicions locals