La campanya d'hivern preveu podar 2.000 arbres a Mollet

Es retiren els arbres morts i es poden aquells que dificulten la visibilitat, entre altres criteris

Societat

La campanya d'hivern preveu podar 2.000 arbres a Mollet
La campanya d'hivern preveu podar 2.000 arbres a Mollet

Un any més, l’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa la campanya de poda de l’arbrat durant la qual es preveu la poda d’un total de 2.000 arbres durant els mesos d’hivern i uns 400 més durant la resta de l’any.

Durant els mesos d’hivern, la poda és més severa que la resta de l’any i està motivada principalment per la disminució d’al·lèrgies i molèsties, així com a la falta d’espai i la salut de l’arbrat.

En aquest sentit, des del punt de vista de la mobilitat, l’accessibilitat i la salut, de nou es tenen en compte un seguit de criteris tècnics i de servei a la ciutadania. Pel que fa a la seguretat dels arbres, es retiren arbres morts, molt debilitats o que presenten deficiències estructurals que podrien derivar en caiguda d’arbres i/o branques. També  s’incrementa la freqüència quan podar els arbres permet reduir els problemes d’al·lèrgies a les llavors o al pol·len. Finalment, es poden els arbres que poden afectar la visibilitat o funcionalitat dels passos de vianants, semàfors, enllumenat públic, senyalització i també quan la proximitat a balcons o finestres és excessiva.

Així mateix, l'Ajuntament assegura que seguirà tenint en compte que la poda respecti la nidificació de les espècies protegides d’ocells, que no es perjudiqui les espècies animals beneficioses i que es mantingui l’estructura de la capçada que ha d’ajudar a lluitar contra el canvi climàtic a la ciutat, especialment en els períodes de calor extrema.

Per tal de millorar el termini de resolució d’incidències puntuals, a més a més de la brigada de poda que farà els treballs en carrers sencers amb la campanya de poda d’hivern, hi haurà un equip diferenciat per a la poda per incidències i aplicació del pla de risc per resoldre amb major celeritat en les necessitats de poda més urgents i poder executar ràpidament les prescripcions que es derivin de l’aplicació del pla de risc de l’arbrat de la ciutat.

 

Edicions locals