50 anys de passió blaugrana a la ciutat

La Penya Barcelonista de Mollet fa mig segle que acompanya al club culer

Esports

La Champions del 2006 va ser la celebració més multitudinària de la Penya
La Champions del 2006 va ser la celebració més multitudinària de la Penya | Foto d'arxiu

Sergi Casanovas

La Penya Barcelonista de Mollet celebra el seu 50è aniversari aquest mes, tot i haver-los complert l'any passat. En la seva història, l'entitat ha viscut grans moments seguint el club blaugrana, especialment amb les grans finals europees.

La Penya ha tingut dies de tots els colors amb el Barça, des dels més alegres fins als més durs. Santi Sánchez i Teo Sáez, president i vicepresident de l'entitat i amb més de 30 anys com a penyistes, recorden alguns dels seus moments més destacats.

"El dia que es va ajuntar més gent vas ser la final de Champions del 2006, la de París", recorda el vicepresident. "Vam posar una pantalla al Mercat Vell i ja estava ple. A més, com vam guanyar remuntant i patint es va desfermar una alegria increïble", relata Sáez. El dirigent explica que llavors quan el Barça guanyava regalaven cava a la seva seu: "Aquell dia vam començar a repartir-lo i va començar a sortir gent de tots els carrers". En total, més de 3.000 persones van omplir l'avinguda de la Llibertat, convertint-se en la celebració més gran que ha tingut mai la Penya la ciutat.

Viatges per tota Europa

Santi Sánchez parla d'altres finals: "La de Wembley el 1992 i la de Recopa a Basilea el 1979 també van ser molt especials". El president destaca la de Copa del Rei del 1997, que el Barça jugava contra el Betis a l'estadi del Reial Madrid. "Vam fer set autocars, unes 350 persones. Al final vam guanyar i el Joan Gaspart va saltar al camp mentre posaven l'himne culer. Va ser apoteòsic", relata Sánchez.

L'entitat també ha viscut moments dolents. "El pitjor record que tinc va ser la final de Sevilla (1986), que vam organitzar un tren pels socis i vam perdre contra tot pronòstic amb l'Steaua de Bucarest", explica Sáez.

Més enllà de l'esport

No tots els moments són partits. La Penya va tenir un dels seus dies clau l'any 2012, quan van inaugurar la seu actual de l'entitat perquè van passar d'un lloc on cabien "unes 40 persones" a l'actual, on es poden reunir "fins a 200 aficionats". El president i el vicepresident també tenen destaquen activitats no relacionades amb l'esport, com la xocolatada que organitzen cada any per recaptar fons per La Marató de TV3.

Els dos penyistes es mostren satisfets per la situació en la qual l'entitat arriba al 50è aniversari: "La pandèmia ens va tocar, però estem amb ganes. La Penya Barcelonista de Mollet té molta vida".

Edicions locals