El ple de Mollet declara el 2023 l'Any Joan Abelló

Una de les primeres propostes per celebrar el centenari del pintor molletà serà l'exposició 'La col·lecció pintada'

Cultura

El ple de Mollet declara el 2023 l'Any Joan Abelló
El ple de Mollet declara el 2023 l'Any Joan Abelló

Mollet del Vallès commemorarà el 2023 l'Any Abelló, amb motiu del centenari del naixement del pintor i col·leccionista molletà Joan Abelló, tal com ho va aprovar el plenari per unanimitat a finals d'octubre.

Oficialment, la celebració anirà des del 26 de desembre del 2022 (dia en què es compleixen els 100 anys del seu naixement) fins al 25 de desembre del 2023 (quan es compliran 15 anys de la seva mort), i en aquests 365 dies es potenciaran tota mena d'activitats vinculades amb Joan Abelló i amb el seu llegat artístic –el Museu Abelló, la Casa del Pintor, les seves obres i la seva extensa col·lecció.

Val a dir, però, que el Museu Abelló ja es va avançar a la commemoració i des del mes de maig del 2021 compta a L'Aparador amb el cicle Diàlegs amb Abelló en què artistes contemporanis de disciplines ben diferents dialoguen amb l'obra o amb el llegat del Joan Abelló –la intervenció actual és Esborrany d’un inventari de coses estrictament visibles. (Abelló i la patologia de la col·lecció), del poeta granollerí Esteve Plantada.

Les primeres accions

Evidentment, que no hi podia faltar una exposició sobre Abelló, i del 15 de desembre al 18 de juny es podrà gaudir al Museu de la mostra La col·lecció pintada, amb la qual es vol donar a conèixer el personatge i la col·lecció a través de la mirada de les seves pintures i els seus objectes. També amb motiu de l'efemèride, el Premi de Fotografia de Sant Vicenç incorpora enguany la categoria Abelló.

Edicions locals