'Parlis amb l'il·lustrador que parlis ha fet coses gratis, costa fer entendre que no és un hobby'

L'artista molletana Lalopez exposa els seus 14 anys de carrera professional en una mostra a El Lledoner

Cultura

'Parlis amb l'il·lustrador que parlis ha fet coses gratis, costa fer entendre que no és un hobby'
'Parlis amb l'il·lustrador que parlis ha fet coses gratis, costa fer entendre que no és un hobby'

Lalopez ha dibuixat tota la vida, però va ser fa 14 anys, quan va quedar-se a l'atur, que va decidir fer de la il·lustració la seva professió. Des de llavors es dedica a treballar del que va estudiar i li agrada. Ara, a la mostra 'La vida dibuixada', exposa la seva obra que es pot visitar al Centre de Serveis a la Gent Gran El Lledoner. 

La dibuixant, que resideix a Mollet des de fa 15 anys, va inaugurar el passat 20 de gener al Lledoner l'exposició, La vida dibuixada.

En aquesta mostra la il·lustradora fa un recorregut per les diferents èpoques creatives que ha viscut com a professional de la il·lustració: "Jo he dibuixat tota la vida, però Lalopez registrada com a marca, és del 2014. Aquests dibuixos comencen aquí, des del 2014 i fins avui", explica l'artista qui detalla que en aquesta exposició s'identifica l'evolució tècnica que han tingut les seves creacions.

Lalopez, qui es reconeix com una persona somiadora i imaginativa, dona forma als seus dibuixos des del taller que té a casa seva, a Mollet. Des d'allí "faig el que em ve al cap", admet. 

Tot i que afirma que, sovint, la inspiració li arriba de la quotidianitat. També quan ja és a dormir se li encén la llumeta: "A vegades m'he d'aixecar del llit perquè em ve una idea i me l'he d'apuntar", comenta. De fet, afegeix que sempre porta a sobre una llibreta i uns colors, "fins i tot quan vaig de vacances, és com si m'hagués d'expressar constantment", diu. 

Actualment, treballa en una col·lecció que es diu Feria y circo on la gent gran i les seves ganes de fer coses i passar-ho bé, en són les protagonistes.

Reconeixement professional

Amb tot, Lalopez explica que no sempre ha treballat com a il·lustradora i que va ser quan es va quedar a l'atur, fa 14 anys, quan va decidir fer el salt, animada per la seva parella. Així mateix, admet que per dedicar-se a aquesta professió cal "buscar-se una mica la vida". En el seu cas, a banda de tenir el taller, participa en fires i dona classes. 

També reconeix que costa que als il·lustradors se'ls valori: "Parlis amb l'il·lustrador que parlis ha fet coses gratis, costa fer entendre que no és un hobby el que fem" i reclama a les administracions més "visibilitat".

Edicions locals