Go, el joc de taula més antic del món fa estada a Mollet

La molletana Judit López, campiona estatal de Go, promou l'organització d'un torneig internacional a Can Borrell

Cultura

Go, el joc de taula  més antic del món  fa estada a Mollet
Go, el joc de taula més antic del món fa estada a Mollet

El Go és un joc de taula xinès considerat el més antic del món. No es tracta d'un joc fàcil de trobar a botigues, però, en canvi, sí que és molt simple i es pot aprendre a jugar en només cinc minuts. Així ho assegura la molletana Judit López Font, qui el mes de gener va aconseguir el campionat d'Espanya per parelles –conjuntament amb l'Enrique Jiménez–, així com el subcampionat d'Espanya femení. La Judit ha estat l'artífex perquè Mollet sigui seu del 40è torneig de Go de Barcelona.

De fet, l'any passat ja va apropar aquest joc a un col·legi local. "Vaig anar a l'escola Federico García Lorca a jugar amb els nens", explica la Judit, qui voldria anar fent accions puntuals al municipi per visibilitzar el Go.

Si t'agraden els escacs, t'agradarà el Go? "Molt probablement, sí. Estan molt vinculats, són d'estratègia, de pensar, d'estar-t'hi una estona veient les possibilitats al teu cap sense tocar res...", apunta la campiona molletana, qui també és aficionada als escacs, als quals juga des de petita i fins i tot havia format part del Club d'Escacs Mollet.

Com a diferència entre tots dos, destaca que "les possibilitats als escacs són més limitades", mentre que al Go "cada pedra t'obre fins a 361 possibilitats diferents", ja que es tracta d'un taulell de 19x19 i es poden col·locar les peces en qualsevol de les cantonades dels quadres.

Així doncs, el 40è torneig de Go de Barcelona aterrarà a finals de mes al cívic de Can Borrell. Coorganitzat pel Club de Go La Pedra i la Colla Morada, aquest torneig internacional es disputarà els dies 25 i 26 de febrer, mentre que el divendres 24 s'hi faran activitats perquè tothom conegui el joc.

Edicions locals