Ja hi som!!

Author 2

La màfia no tarda gaire temps a recuperar el poder perdut. La màfia vol manar i ser amo de tot, vol fer i desfer sense que ningú li digui res.

Gallecs no es pot comparar amb la màfia napolitana, però té petites senyals que són atisbos de que alguna cosa tenen en comú. El gerent del Consorci que acaba de ser destituït era una persona que començava a veure que Gallecs no és un parc temàtic ni ha de ser-ho i, per tant, que el tracte havia de ser diferent. Va voler treure el virus causant de tots els mals: el domini absolut d'un grup de poder tramat fa uns anys per l'exalcaldessa Montserrat Tura. Però ja sabem que la màfia no es pot tocar. Massa poder i pocs escrúpols.

Els ingressos fàcils formen part de les xarxes napolitanes. Les decisions presses pel gerent van ser perilloses: enfrontar-se a polítics poc fiables, que han sabut dominar els que conreen les terres de Gallecs de la manera menys respectuosa possible per a la natura.

Ja hi som! Hem tornat al caciquisme medieval: jo faig el que m'ordena l'amo. Tot torna a ser igual. Submissió produïda per la por a perdre privilegis adquirits que resoldre molts problemes actuals.

He observat com els marges del camins tornen a donar la imatge d'un desert. Ha estat eliminada tota la flora i part de la fauna tan necessària per a l'agricultura i la biodiversitat. Serps mortes. Nius d'ocells destruïts; els grills ja no canten; costa veure una sargantana, llangardaixos, libèl·lules, granotes, gripaus, llagostes, eriçons, plegamans... Ja no hi queda res. Que trist és Gallecs sense el seu hàbitat natural!

Gallecs ja no és rural; comença a ser urbà.

 

 

Edicions locals