La Quinzena de la Solidaritat 09

Author 2

Aquesta setmana estem a la recta final de la Quinzena de la Solidaritat, en la que la ciutadania de Mollet hem pogut gaudir de xerrades, reflexions, presentacions de llibres, música... Experts ens han explicat de forma planera els avenços, els reptes, les dificultats que ens podem trobar en el complicat món de la solidaritat, però sobretot ens donen eines per continuar cercant el millor camí per tirar endavant els projectes solidaris.

Durant la Quinzena, que ha tingut com a eix central la Pau i la No Violència, hem après que la Pau no és un cop de vent sobtat, que, com tot a la vida, s'ha d'aprendre i que per aconseguir que les guerres desapareguin, i que la violència no sigui la protagonista al 80% de les notícies de tots els diaris, s'ha de treballar, s'han de cercar mecanismes i s'han d'estudiar tècniques. Com va dir en Rafael Grasa durant la xerrada inaugural: "Un no sap el mal que li fan els peus a algú, fins que no camina amb els seus mocassins".

Hem d'aprendre els uns dels altres per avançar en el llarg camí que ens conduirà cap a la Pau. Però la Quinzena ens ha deixat moltes més coses, més anècdotes, més lliçons apreses. Com per exemple que la Pau tampoc no serà possible mentre més del 40% de la població mundial visqui amb menys d'1,5€ al dia. Per això, Mollet, que és un municipi compromès amb els que menys tenen i els que estan lluny, vol posar el seu granet de sorra i hi destina l'1% del pressupost municipal a l'ajut al desenvolupament. Conjuntament amb les prop de 30 entitats solidàries presents a la ciutat, hi dedica tots els seus esforços en donar una mica d'esperança de futur a moltes famílies que viuen en la més absoluta pobresa arreu del món, i que porten tota la seva vida patint les pitjors de les crisis, l'alimentària.

 

 

 

Edicions locals