Una mica doptimisme
Author 2
El 27 de novembre sortia a la premsa local una notícia que als de Gallecs no ens pot ser indiferent. El Consorci de Gallecs disposarà d'un milió d'euros per executar millores a Gallecs en els diferents plans especials de l'espai: el Pla de Gestió Agrícola, (aquí hauria d'entrar la recuperació dels molins de vent), el d'ús Públic, el d'infraestructures de Sanejament i d'aigua Potable.
Sabem que tot no es pot fer de cop i en poc temps, però sabem també, que la bona disposició per part del Consorci sí que hi és. Ara ens resta saber el contingut de cada pla especial per poder valorar el que serà bo i el que no ho serà tant.
Els problemes que encapçalen la prioritat d‘execució són les xarxes d'aigua potable i clavegueram. També és cert, que també encapçalaran les despeses, però, si cada any es soluciona una d'aquestes necessitats podrem estar contents, sobretot si ho comparem amb les mancances de fa uns anys enrere.
Existeixen problemes de menys consideració, malgrat que és també necessària la seva solució i es poden executar sense extorsionar ni paralitzar els problemes d'importància ja relatats. No oblidem que fa més de 10 anys que es va demanar un cartell a l'entrada del poble on s'indiqués la possibilitat d'arribar a qualsevol casa, sobretot per a la policia, els bombers i les ambulàncies i encara no s'ha fet res. Tampoc s'han posat els cartells de l'advertiment de la no potabilitat de l'aigua del torrent.
La predisposició del Consorci de solucionar els problemes que té Gallecs, en part per l'abandó de les persones responsables que han contribuït ha fer-los més grans, ens pot fer sentir optimistes. El temps serà testimoni, però creiem que hem començat una era que ens permet veure una llum, malgrat sigui petita i llunyana.
Ara bé, hem de ser conscients que l'amo capitalista és l'Incasol i tot ha de passar per les seves decisions que massa vegades no han estat amb la intenció de salvar Gallecs. No podem deixar de recordar la destrucció de masies centenàries que formaven part del patrimoni històric del poble de Gallecs sense oblidar que els ajuntaments han estat permissius i de vegades còmplices d'aquesta aberració.