Front ampli d'esquerres i alternatiu per plantar cara a les polítiques de dretes

Author 3

En aquests moments la generació d'ocupació no es troba en cap de les prioritats reals de qui dirigeixen l'economia, amb gairebé 5 milions d'aturats i uns retalls socials que s'estan carregant el ja precari estat de benestar, tant el govern del PSOE com el de CiU a Catalunya.

El que realment se situa en primer lloc com a objectiu de la política econòmica d'aquests governs és la rendibilitat empresarial i el manteniment dels beneficis de la banca, per al que s'han realitzat més de 80.000 milions d'euros en ajudes, que per cert no repercuteixen per res en la ciutadania.

D'aquesta manera els ajustos salarials i la precarietat laboral es tracten d'imposar com l'única forma de recuperar el benefici empresarial, alhora que es manté el mateix model de creixement que ens ha portat a la crisi.

La proposta més cridanera del govern del PSOE ha estat d'ampliar l'edat de jubilació al nostre país passant de 65 a 67 anys, que és una de les majors agressions que s'han realitzat contra la majoria de la població treballadora, així com una reforma laboral que redueix encara més els drets de la classe treballadora davant aquesta situació es fa necessària una alternativa de front ampli d'esquerres que ha de tenir una dimensió Estatal i Europea, que comenci per reivindicar el valor del treball com a base de la recuperació de l'economia, com a element generador de riquesa, enfront de l'especulació com a base de l'enriquiment d'uns pocs, hem de deixar clar que el nostre objectiu és la creació d'ocupació i el desenvolupament d'un Estat en què tot ésser humà tingui plens drets socials.

Per això cal una lluita ideològica, cultural que recuperi els valors de la solidaritat i el col.lectiu com a elements per combatre la crisi, i que dignifiqui l'actuació política des de la recuperació de l'ètica civil, del que anomenem democràcia republicana.

Per això és necessari alguns elements bàsics a defensar en un programa de govern.

• Ple Ocupació, per al que és fonamental l'aposta per l'ocupació pública.
• Universalització dels drets socials exigibles per llei
• Desenvolupament dels serveis públics
• Banca pública
• Participació dels treballadors / es en la planificació de l'economia i en el control de les empreses.
• Reforma fiscal que busqui diners per finançar la sortida social de la crisi i ho busqui on realment està, en mans de la Banca i dels grans capitals, que persegueixi el frau fiscal i l'economia submergida
• Aposta per la defensa d'un model de desenvolupament basat en la sostenibilitat ambiental que parteixi del canvi de la política energètica
• Reformes legals per frenar la corrupció, acabar amb els paradisos fiscals i regenerar la vida política i empresarial.
• Reforma de la llei electoral (proporcial pura)
• 35 h hores setmanals per llei
• Regeneració democràtica, democràcia directa i participativa.

El moviment 15 M és un revulsiu per al canvi polític i social que la immensa majoria demanda en especial els més joves una aliança amb aquest moviment és un repte per a l'esquerra transformadora i anti capitalista.

Al voltant d'aquesta Alternativa han d'estar totes aquelles forces polítiques i socials que coincideixin en un canvi real d'aquest sistema en un sentit socialista i ecologista de debò ... entorn a IU. La confrontació electoral de forces que es reclamen de l'esquerra alternativa només beneficiés a la dreta i aquells que fan polítiques que donen l'esquena als i les treballadors com és el PSOE. Però si el que es pretén per part del alguns és debilitar les possibilitats electorals d'IU és millor estar preparats i oferir una alternativa coherent i honesta en tot l'estat Espanyol.


Antonio Lopez.
Coodinador local Esquerra Unida i Alternativa (EUIA)
I Regidor de Mollet del Valles

Edicions locals