Camí cap al cim

Author 2

Governar és com pujar una muntanya que no havies pujat mai, has d'anar pas a pas cap amunt, amb pas ferm, obrint-te camí per la muntanya, sempre atent de no perdre el rumb i així arribar a coronar el cim.

Qualsevol persona no està preparada per pujar una muntanya com aquesta, perquè si bé és cert que pel camí hi ha trams que són pujades suaus, no és menys cert que la muntanya amaga d'altres trams que són gairebé parets verticals, que només les poden superar els líders més preparats, els que tenen experiència de govern, els que són uns treballadors incansables, els que tenen al seu costat un equip capaç i amb experiència de govern que l'ajuden a enfrontar-se als majors reptes, com podria ser la sortida de la crisi. I enfrontar aquesta paret de la crisi amb els menors costos per tots, amb una injecció de treball extra per preparar la sortida aconseguint un pacte entre tots els agents socials catalans, preparant ajuts a les famílies en atur, en definitiva, per sortir-ne de la crisi reforçats i el més aviat possible.

Però el camí cap al cim no s'atura aquí, a més, s'ha de tenir cura de tota la muntanya per que sigui fructífera per tots, és fer plans locals d'Ocupació que co·locaran a 13.200 persones d'arreu de Catalunya que ara estan a l'atur, és fer un Pla per al Dret a l'Habitatge que arribarà a més de 616.000 famílies amb ajudes per al lloguer i a la compra d'habitatges, és donar un impuls a la Justícia per millorar el seu funcionament, és la creació de Palaus de Justícia que estan creant llocs de treball nous. És invertir en sanitat i en la construcció d'hospitals, com el que properament inaugurarem a Mollet, és el traspàs de RENFE i la inversió en infraestructures... tot això és el camí cap al cim de la Generalitat de Catalunya i d'aquí poc, el dia de les eleccions autonòmiques, el President Montilla i el seu equip, rebran la valoració de la pujada per part de tots els catalans, i de ben segur que rebrà el suport de tots plegats i continuarà el camí cap a un nou cim.

 

 

Edicions locals