El català i la reforma constitucional

Author 3

Des de SI Mollet valorem molt positivament l’acord de les 4 formacions polítiques, hagin estat d’acord en la creació de Mollet per la independència i en marxar unides per Mollet els dies 10 i 11 de setembre només amb l'estelada com única ensenya. Potser serà només un petit gest, però esperem que sigui un gran pas per Catalunya.

Desgraciadament, la creació de Mollet per la Independència, ha coincidit amb un atac frontal al català i al model d'immersió lingüística en català. L’actuació del Tribunal Suprem trenca un dels pactes de la Transició que ja eren tènues i que no donen cap opció a la supervivència i bona salut de la llengua catalana dins de la comunitat educativa i societat en general. Molt possiblement ens trobem davant de l'inici d'un genocidi lingüístic i cultural contra Catalunya. Des de SI només veiem dues opcions per a mantenir la immersió a l'escola, o es canvia la Constitució espanyola o es declara la independència.

Però, per sorpresa de tots, hem pogut observar com la constitució de l’estat espanyol no és tant intocable com ens han fet creure fins ara, quan volen, no calen ni referèndums, tot depèn de qui ho demani.

En aquesta modificació, el PSOE i PP han acordat fixar el dèficit a la Constitució. Sentireu a dir que Alemanya també ho té marcat. El que no sentireu tant és que allà també s’hi limita el dèficit fiscal entre regions, cosa que aquí no n’han volgut ni sentir-ne a parlar. Us tornem a recordar que el dèficit fiscal català és del 10.2% del seu PIB, 22.000 milions d’euros, o 3.000 euros per català. L'aplicació d'una mesura com aquesta significarà l'asfíxia absoluta de la Generalitat i que les retallades pressupostàries actuals esdevinguin permanents, cosa que provocarà que el nivell de benestar dels catalans disminueixi de manera irreversible. Penseu que amb aquests diners no només es podrien evitar retallades, es podrien fins i tot millor tots els serveis públics a un nivell superior als anteriors de la crisi i sense incrementar el deute.

S'han sentit moltes coses d'aquesta modificació de la constitució, però potser el que menys interessa que se'n parli és el següent paràgraf:
Els crèdits per satisfer els interessos i el capital del deute públic de les administracions s'entendran sempre inclosos en l'estat de despeses dels seus pressupostos i el  pagament tindrà prioritat absoluta.
I això que vol dir? Doncs que en cas de que l'estat espanyol arribi a tenir problemes d'impagament o no té prou diners per pagar-ho tot, abans cobraran els que tinguin bons de l'estat que els pensionistes, parats, funcionaris, devolucions d'IRPF.

Estem davant d'un moment històric tant a Mollet com a Catalunya. Si no prenem el nostre camí, ja es percep el que ens espera. Per aquestes raons i moltes més demanen que participeu en actes com aquests. També aprofitem per animar a tothom per penjar estelades a les finestres o als balcons.
ANC-Mollet

Des de finals de juliol, SI Mollet ha participat diferents reunions amb diferents formacions polítiques (CiU, ERC i IxM) i representant de Mollet Decideix per a la constitució i creació de l’ANC-Mollet.
 
L’objectiu de l’ANC-Mollet és la coordinació de l’espai sobiranista a Mollet amb accions unitàries conjuntes i la difusió d’aquest ideal a Mollet per ampliar-ne el seu arrelament. L’adhesió a l’ANC-Mollet és a títol individual. Els partits només hi podem donar suport i mai l’ANC podrà concórrer en cap procés electoral ni interfereix en la pugna partidista.
 
Ens agradaria remarcar que l’acord de totes les persones que hem participat en aquestes reunions ha estat total. Una de les primeres accions que s’han decidit és que tots els actes relacionats amb l’11 de setembre que desenvolupava cada partit, ara passaran a ser unitaris i sota el paraigua de l’ANC-Mollet.

Solidaritat Catalana Mollet (SI Mollet)

Edicions locals