Volem el 4t institut a la Vinyota

Jesus M. Carrasco

Mollet necessita un quart institut i aquest ha de ser ubicat a la Vinyota. Independents per Mollet (IxM) no estem d’acord amb la proposta de l’Equip de Govern municipal (PSC-CiU) d’habilitar l’edifici del GIRO, per acollir les activitats d’aquest nou centre educatiu d’ensenyament secundari, perquè creiem que és important prioritzar la proximitat i atendre la demanda dels ciutadans.

Rebutgem la proposta municipal d’ubicar al GIRO el nou institut, perquè suposa desplaçar el nou centre a l’altra banda de la ciutat i perquè no reuneix les condicions adequades per atendre un alumnat d’aquestes edats i li manquen moltes de les instal.lacions bàsiques imprescindibles per l’activitat del centre. La ubicació del nou institut a la zona de la Vinyota és una reivindicació ciutadana de fa molts anys. Una reivindicació que tant l’Ajuntament com la Generalitat han d’atendre perquè és imprescindible per equilibrar territorialment l’oferta de places de secundària a la ciutat i per garantir els drets i la igualtat d’oportunitats dels molletans.

El conflicte social obert per aquest tema és només fruit de la mala gestió que els governants han fet d’aquest tema, amb massa dubtes i propostes contradictòries. És lamentable que ni tan sols s’hagi sabut aprofitar el fet que Ajuntament i Generalitat tinguessin el mateix color polític els darrers set anys. Que ara vulguin fer pagar els seus errors als molletans, no és de rebut, com tampoc ho és que després d’anunciar a bombo i plateret l’obertura d’un nou centre a la Vinyota ara les famílies es trobin amb que els seus fills han de travessar quasi tota la ciutat.

Som conscients que, tal i com estan les coses, haurem de seguir lluitant per aconseguir la construcció definitiva del nou institut a la Vinyota. IxM recolzarem totes les mobilitzacions i iniciatives amb aquest objectiu. Ningú pot celebrar la necessitat d’instal.lar mòduls per a començar les classes a principis del proper curs, però creiem que hores d’ara, és la menys dolenta de les alternatives possibles, tant per respondre a la demanda ciutadana, com per mantenir la pressió necessària per a garantir que la construcció definitiva del nou centre serà prioritària i una realitat  a curt termini. Prou sabem que els governants només es miren els peus quan els apreten les sabates.

Edicions locals