MOBILITAT INSOSTENIBLE: Camins bici interurbans?

Author 3

És insostenible el fet que a dia 16 de Juliol va morir una persona a la carretera de la Roca al km 16., pel pecat de transportar-se en bicicleta per un camí antic que conectava diversos pobles. Va ser ell com ens pot passar qualsevol dia a qualsevol altre. És un tram molt perillós que uneix motornés amb montmeló i montmeló amb martorelles. Cada dia m’atreviria a dir que passen centenars de persones amb bicicleta i alguna que altre persona caminant.

La carretera de la Roca és de corbes i no hi ha bona visibilitat per adelantar. No obstant els cotxes no s’aturen i sovint adelanten a la mínima que poden.

Amb aixó,no vull culpar nomÍ s la conducció, crec que el problema, és de disseny. Fan falta carrils bici i de peatons interurbans. El de Mollet- Sta. Perpetua, o el de Montcada a Santa Coloma són bons exemples, i són molt utilitzats, peró són anecdótics. Que passa entre Sant Fost i Montcada o entre Mollet i la Llagosta?

Fomentar un transport sostenible, com ho ha estat sempre caminar o anar amb bicicleta, passa per fomentar la seguretat recuperant aquells camins que sempre s’han fet servir.


Acant Canet

Edicions locals