Volem un pla de Mobilitat efectiu, ja!

Author 3

Un any més hem celebrat la setmana (del 22 al 29 de setembre) de la mobilitat a la ciutat i, un altre any, continuem estant sense conèixer en quin punt es troba el PMU (Pla de Mobilitat Urbana) de Mollet.

ICV-EUiA, va fer una campanya sobre aquest tema, entre maig i setembre de 2010, en el que es plantejava les línies d’actuació d’aquests Pla de Mobilitat. En aquest sentit, es marcaven com a objectius: Potenciar l’ús del transport col•lectiu urbà i interurbà; Fomentar els desplaçaments en bicicleta; Potenciar els desplaçaments a peu; Millorar l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda; Establir un Pla d’aparcaments i Fomentar la cultura de la mobilitat.

Aquesta campanya, va finalitzar amb la presentació d’una moció al Ple del mes d’octubre de 2010 d’una proposta global (índex temàtic) del que havia de ser el nostre Pla de Mobilitat a la ciutat. En aquell Ple els membres del govern i els seus socis van votar en contra argumentant que ja estava en marxa.

Doncs bé, quasi ha passat un any i continuem sense tenir notícies de l’estat de desenvolupament d’aquest PMU.

Segons la planificació de desenvolupament del PMU que consta a la pàgina web de l’Ajuntament, hauríem d’haver acabat ja la quarta i última fase a data abril-juny de 2011. Però la realitat és un altra, la darrera reunió de la taula de mobilitat es va fer el 15 de setembre de 2010 a on ens van explicar com s’estava duen a terme la diagnosi de la mobilitat a la ciutat. Des de llavors, cap noticia més i ja ha passat més d’un any.

Del 22 al 29 de setembre hem passat la setmana de la mobilitat, sense pena ni glòria. Complint en lo formal, però sense que l’Ajuntament hagi fet ni una sola activitat. De veritat es pensen que posant uns cartells els autobusos ja es suficient?

Es per tot això, que nosaltres considerem molt greu que des de l’Ajuntament en faci  deixadesa de les seves responsabilitats i no s’actuï en allò que està compromès i, si més no, explicar el perquè d’aquesta manca d’activitat en un pla que en el seu moment es va anunciar com una eina per millorar la mobilitat de la ciutat. Necessitem ja unes actuacions que permetin tenir una mobilitat segura, de qualitat i sostenible. Actuacions, entenem, que siguin integrals amb una visió global de tots els elements que comporten una millor mobilitat, donant preferència a aquelles qüestions que estiguin directament lligades a la seguretat vial de la ciutat. 


Gabriel Espinosa
CPL d’ICV de Mollet del Vallès

Edicions locals