Ja en són quatre!!

Author 3

Fa temps que no he fet cap escrit per por de fer-me pesada parlant sempre del mateix, la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga crònica, encara que sempre hi ha coses per poder dir del tema. De la Fibromiàlgia se sap que ja hi ha alguns medicaments prou efectius, que a no passar maça temps ja no caldrà parlar-ne, en canvi amb la SFC tot està aturat en aquest país nostre,  sense quasi bé investigació per falta de medis econòmics per tirar-la endavant. Molta problemàtica envolta la SFC, al estar implicats els sistema inmunològic, el endocrí, el urinogenital... moltes tecles a tocar i pocs fons per investigà.

Diuen que no hi ha dos sense tres, nosaltres, encara en volem més i tenim tots els números per tenir quatre malalties en poc temps .

El passat 24 d’octubre a Sevilla es va dur a terme una jornada internacional on es parlava de diferents aspectes de les nostres malalties i amb novetats, pel que vaig pensar seria interessant poder assistir-hi i poder ampliar coneixements. Qui més em va interessar va ser el Dr. Joaquim Fernández Solá , metge internista del Hospital Clínic, i que actualment és un estudiós  de la Síndrome Química Múltiple ( SQM) i de la Síndrome Electromagnètica (SEM). Aquestes dues malalties noves que tant malestar dona a les persones que les pateixen , que no formant part de del Sistema Sanitari Espanyol ni com malalties professionals, i que comencen a haver molta població patint-les.

Què és la SQM? És una malaltia que té uns símptomes que fa que la persona que la pateix, visqui pràcticament en una “urna de vidre” . Com en tot hi ha casos més o menys greus, però tots importants. Han de anar pel carrer amb les mascaretes perquè la pol•lució, els fums dels cotxes, l’atmosfera, les olors... tot, els afecta tant, que els costa de sortir. Tenen al•lèrgies als hidrocarburs, plaguicides, pesticides, suavitzants, perfums, clors, amoníacs,
desodorants...Tenen molta sensibilitat a tots aquests productes quan una persona sana ni se’n adona. Els pot produir asma, dolor intens, problemes digestius... i, també se’ls afegeix la FM i la SFC.

Què és la SEM? És una síndrome que la produeix tots els aparells que tenen electricitat dins i fora de casa ( microones, ràdio, televisió, telèfons, ordinadors,contaminació elèctrica ( antenes al carrer o a casa )... Senten com si milers d’agulles se’ls clavessin per tot el cos, cremor interna, dolors... s’acaba tenint  també les altres tres, o a l’inversa, pots tenir FM i SFC i en el temps acabar tenint les quatre. Nosaltres a la associació tenim tres persones amb els 4 símptomes.

Algú pot fer el càlcul del què pot representar  per la Sanitat els milers de persones que estem afectats per FM i SFC  i a poc temps tinguem les 4 malalties?

 Senyors polítics, laboratoris, metges,personal sanitari en general, si no fem res, hi ha un futur molt negre per moltísim es persones que pateixen. S’ha d’activar l’ investigació !!!!!!.


Maite Vivancos
Presidenta d’AFIMOIC  i Federació d’Assoc. de Fm i SFC de Catalunya

Edicions locals