Còctel perillós: Ignorància, crueltat i cap buit

Author 3

De vegades, les persones, faríem bé en estudiant-nos nosaltres mateixos; ja que com dic al inici, de vegades la ignorància natal, es a dir de naixement, ens porta a la crueltat i aquesta al seu temps, a demostrar a la societat que només formem part d’ella perquè sí, per que en la realitat som uns caps buits; això és el que li va passar dilluns passat a un dels regidors del PP en el darrer Ple que es va celebrar en el nostre Consistori.

Començaré dient, que tinc molts amics que són del PP, de CiU, de ICV-EUiA, Ara Mollet-ERC, del PSC i d’altres que tenen altre color polític o no polític, el cas és que no per això, ens faltem al respecte o ens menyspreem, en tot cas, ben al contrari.

Dit això, els hi explico, el que m’ha dut a escriure aquestes línies. En el Ple que faig esment més amunt, ICV-EUiA va fer una proposta que consistia en buscar l’aprovació de tots els grups per demanar que es fes una consulta popular per valorar si la gent del carrer estaria d’acord en demanar que es declarés una tercera república i es fes fora la monarquia; doncs desprès de varies intervencions entre membres del PSC i la complicitat amb ICV-EUiA per part del membres d’Ara Mollet-ERC, prengué la paraula un regidor del PP (el qual no nombraré, per respecte a la gent que conec que són d’aquest color polític) i en una parenceria d’ignorància i manca de respecte, comparar la bandera de la república per la qual va morir molta gent (entre ells gent de Mollet i d’altres que sense color polític de cap tipus van ser afusellats com el meu avi) i l’estelada amb una bandera pirata o del Barça; formant així, un còctel perillós. Primer, perillós perquè amb aquesta ignorància, s’hi jugava que algú l’hi digués, què li semblaria que alguna persona ignorant com ell fes servir els seus símbols com a paper higiènic per netejar-se?

Segon, perillós perquè amb la seva crueltat, està ferint la sensibilitat de molta gent i deixant en entre dit la credibilitat dels seus companys de files, tan els municipals, com els nacionals o els estatals. I tercer, perillós perquè amb aquests tipus de comentaris, la única cosa que aconsegueix, és demostrar a la societat molletana, que no és més que un cap buit i els caps buits, només surten al carrer quan surten els gegants.

Ara “senyor” regidor, no estaria de més que es disculpes públicament, per haver estat tant groller amb els sentiments d’una gran part de la ciutadania de Mollet i de tot el país. Ah! I si no li agrada Catalunya, pot sortir del territori per terra, mar o aire, que ningú l’impedirà.    


Jaume Salmerón

Edicions locals