Un alcalde que no sap gestionar una administració

Author 3

És una completa vergonya que, l’alcalde, aquell que l’any passat va ser escollit per un electorat que pensà que seria la millor opció per Mollet, s’excusi ara de l’alt deute que té Mollet dient, simplement, que ell és l’alcalde i no un gestor administratiu.

Se suposa que l’alcalde és una persona amb coneixement de causa i normalment no diu res que no hagi pensat, és a dir, ell mateix té clar que no és un gestor administratiu. Però, com podem permetre que se’ns governi amb aquesta idea? Com podem tenir algú per alcalde que no sap dirigir correctament un ajuntament i mantenir un deute no excessiu? És evident que el principal responsable d’aquest deute és l’alcalde, seguit pels regidors que exerceixen càrrecs administratius i econòmics.

Crec que no hi va pensar gaire abans de fer aquesta reflexió, perquè si ho hagués fet, s’hauria adonat que un alcalde, tot i no ser un gestor econòmic, té la responsabilitat i l’obligació de mantenir uns comptes sanejats i no malversar els diners en coses secundàries; queda clar doncs, que, amb una continuïtat de governs socialistes a Mollet, no es fa més que acumular deute.

És evident que el govern no s’està comportant d’una manera seriosa amb aquestes declaracions i, a més, hem de tenir en compte que s’estan desenvolupant lleis per penalitzar aquests tipus d’infraccions, en les que es pot arribar a castigar fins amb 10 anys d’inhabilitació als mals gestors i als que falsegin o ocultin dades comptables, així que més val que demostrin pel seu bé que sí estan capacitats per exercir aquests càrrecs administratius o s’hauran d’abstenir a les conseqüències.


Francisco Ojeda
Secretari de Noves Generacions de Mollet del Vallès

Edicions locals