Reunió de l'AHC i AV Can Borrell

Author 3

L´Associació va demanar aquesta reunió per parlar dels alts lloguers de les vivendes socials a la nostra ciutat,pisos okupats,ajuts caducats,manca de manteniment…,  afecta als barris de Can Borrell, Plana Lledó i Can Pantiquet. Vam invitar a les associacions veïnals citades i la regidora del nostre barri Sra. Ester Safont,però…

Ha quedat clar què durant aquest mes la agència començarà a notificar la bajada de lloguers socials degut al reajustaments de preus com a consequencia del pla de xoc d´habitatges del parc públic i desprès de revisar la situació actual dels llogaters que es trobin al corrent de pagament,hem de  dir que una veïna del bloc de l´associació que va acudir a nosaltres el passat gener dient que li havien pujat el lloguer el doble, mitjant la nostra mediació ha seguit pagant lo mateix  i ara via telèfon li han comunicat que aquest any seguirà pagant lo mateix de l´any passat.

Referent a la supressió de la renda básica d´emancipació dels joves per part del Govern Central, l´Agència no es pronuncia, però sap d´Ajuntaments que encara la donen, com Parets, Mollet ha dit no.

Fa pocas setmanes que tota la bossa social d´habitatges de la nostra ciutat està a mans del nostre Ajuntament i amb Càritas Barcelona, per frenar desnonaments per no poder fer front al pagament de quotes bancaries de llurs pisos, aquí l´ Associació demana a l´Ajuntament que la PAH de Mollet pugui col.laborar.

Dir que Ofideute assessora impagaments d´hipoteca quan hi ha el risc de pèrdua de la vivenda fent de mediació amb les entitats financeres.

L´Agència ens informa que el passat mes de febrer va posar a disposició del nostre municipi 4 vivendes per ampliar les polítiques socials necessàries a la ciutat, fins fa poc l´AHC nomès i tenia cedida una vivenda; Aclarar que l´Agència no ejerceix el dret de tempteig.

El criteri de la AHC respecta les Okupacions il.legals és sempre desnonar els ocupants per via judicial i no regularitzar mai aquestes situacions. En aquest punt  l´Associació està totalment en desacord, cal tractar tots els casos individualment, per exemple en el bloc on tenim el local l´Associació, hi han 10 pisos okupats amb gent diversa, uns que no saben conviure i que  molts Veïns/es no els volen, i altres que son families normals i monoparentals, que per manca de feina han tingut que abandonar els domicilis per no poder pagar l´hipoteca o lloguer.

Demanem a Justicia es posi les piles perquè tanqui tots els expedients, encara pendents des de fa més de 6 anys, en el nostre bloc son 4.També demanem a bancs i caixes facin la labor social què suposem han de oferir a clients i conciudadans per desprendes del seu gran estoc actual de pisos buits per evitar el patiment de tantes families atrapades per la crisis i la posibilitat de suicidis.A la problemática que pateix l´AHC, que quan han arreglat vivendes per adjudicar a nous llogaters, com passa temps entre final d´obra i adjudicació, els troven okupats, els van suggerir a banda què la coordinació entre els actors que intervenen, sigui lo més rápida possible, col.loquin unes portes blindades, les d´ara sabem son febles.


Carles Pérez Canals-president

Edicions locals