Cap a la VI Assemblea Nacional d'EUiA: construint l'alternativa al neoliberalisme

Author 3

El proper cap de setmana, els dies 2 i 3 de juny, es celebrarà a Sabadell la 6ª Assemblea Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa en un ambient de confluència i renovació d’equips i pràctiques polítiques, tant en la vessant interna com en l’externa.

A EUiA existeix un ampli consens en l’aspecte programàtic, el qual venim defensant des de la celebració de la darrera Assemblea Nacional al novembre 2008, amb els seus encerts i els seus errors, tal i com correspon a una força política que aglutina diferents cultures de l’esquerra transformadora: ecologistes, comunistes, trotskistes i persones independents no afiliades als principals partits que conformen EUiA: PSUC-viu, PCC, POR i altres col•lectius.

Un dels objectius que s’hauran de debatre en profunditat seran les propostes de superar l’actual coalició amb els companys d’ICV i avançar cap a un nou espai que aglutini a tota l’esquerra alternativa, el que alguns vindrien a anomenar com la SIRYZA catalana. Això és, un espai polític que sigui referent d’IU a l’estat espanyol i del PIE a Europa.

Hem de seguir els nous aires que ens venen d’Europa, amb l’ascens del Front d’Esquerres a França i SIRYZA a Grècia, que ens venen a dir que una altra política i una altra Europa es possible: social, de la ciutadania i lliure dels mercats i de les polítiques neoliberals que estan acabant amb les nostres conquistes socials, fruit de dècades de lluita incansable.
La generositat i la unitat, sense renunciar al perfil propi, seran claus per a que una nova esquerra esdevingui el principal referent per a la ciutadania d’una altra forma de funcionar i de fer política: càrrecs rotatius, limitació de mandats, direccions compartides, referèndum vinculants, llistes plurals i paritàries, etc.

Aquesta 6ª Assemblea Nacional es una gran ocasió per avançar cap a la llibertat i cap al socialisme. Es en definitiva, una ocasió per començar a enterrar el vell capitalisme que una vegada rere una altra ens oprimeix i ens explota.Antonio López
Membre de la Direcció Nacional d’EUiA i Regidor d’ICV-EUiA.

Edicions locals