La crisi atrapa als discapacitats amb les polítiques d'inserció laboral

Author 3

La Conferència Sectorial de 24 de Maig, va decidir la distribució  dels  fons previstos en el projecte  dels  pressupostos de l´Estat per aquest any. Són totalment insuficients i decebedors  tot i que eren previsibles.

. La quantia de fons per al conjunt de l´Estat es manté per sota que la normativa estatal estableix com obligació ( 50%).

. Catalunya incrementa la seva dotació per discapacitats, pero segueix mantenint important déficit i un tracte discriminatori respecte altres Comunitats.

. El Ministeri ja ha lliurat les cartes de crèdit a les diferents CCAA i aquestes recuperen la capacitat de redistribuir recursos , això dóna capacitat de compensar els déficits de la dotació per discapacitats si així ho prioritzen..

Per tot aixó és molt important aplicar els acords de la Taula de 23 de Maig i mantenir la pressió política sobre el Govern de l´Estat per l´ampliació dels presupostos d´acord als compromisos adquirits.

Es d´especial importància promoure el màxim nombre de mocions des dels Ajuntaments (com el cas del Ple últim de Mollet del Vallés).

Desde DINCAT (Discapacitat Intel·lectual de Catalunya) amb 310 entitats i que representa els drets de 30.400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves families, lamenta l´incompliment de l´acord i que l´Estat té que subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional.

Catalunya rebrà 2.797€ per cada persona discapacitada, inserida laboralment, altres territoris: Galicia 10.637 € i Canarias o Murcia 9946 € i 6396 € per persona respectivament, per el que “és molt greu que unes persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, tingui menys drets (fins a tres vegades menys) que a un altre territori”.

Aquesta necessitat de suport es va fer eficient en la trobada reinvidicativa del passat diumenge a Arc del Triomf a Barcelona, que va aplegar a 14.000 persones la majoría treballadors i familiars dels CET (Centre Especial de Treball).

Recordem que el mateix Parlament de Catalunya ja va aprobar per unanimitat una moció que instava  al Gobern  catalá a mantenir els ajuts dels CET d´iniciativa social (cas del CET Alborada de Mollet) assegurant-ne la subvenció del 75% del SMI (Salari Minim Interprofesional).Josep Poblador Castell
President de la Ass Alb-Bosc
Membre del Consell Rector del IMSD i de la Taula Municipal de Discapacitats

Edicions locals