Revetlla i compliment de condemna

Author 3

El passat dissabte 23 de juny, els catalans celebràvem la revetlla de Sant Joan; però, també vam començar a complir la condemna a la que ens va castigar el govern de Catalunya pel fet d’estar malalts, de quina manera? Fent-nos pagar a tot aquell ciutadà de Catalunya que sigui, malalt crònic o bé pateixi alguna malaltia puntual, un euro per medicament; per a recaptar fons per pagar l’enriquiment a costa de les arques públiques, dels polítics, banquers i grans empresaris amics dels anteriors, i el que no tragui, se l’aplicarà la Llei tributària, és a dir, o pagues la meva festa o et foto a la presó.

A mi m’agradaria que el lector, fes una reflexió de la Llei del copagament per medicament (o com jo l’hi dic, l’impost revolucionari governamental IRG), la reflexió seria aquesta: si a un català se li acudeix dir “sóc de nacionalitat catalana”, per norma general, se li respon, què diu el teu DNI? nacionalitat espanyola oi? doncs mentre no posi, nacionalitat catalana, ets espanyol. Agafant aquest argument com a patró, jo pregunto, què diu la Targeta de la Seguretat Social emesa pel Catsalut en favor de les treballadores i treballadors de Catalunya? res oi? doncs quan posi règim de copagament, llavors s’haurà de pagar, mentre tant, no!!, un NO amb majúscules. I si mirem les targetes dels pensionistes i jubilats, què és el que posa? farmàcia gratuïta; si és farmàcia gratuïta, que sigui gratuïta!! GRATUÏTA en majúscules, doncs quan posi, farmàcia amb copagament, llavors s’haurà de pagar, mentre tant, no!!, un altre NO amb majúscules. Ciutadans de Catalunya, ciutadans de Mollet, no podem permetre, que no ens puguem sentir documentalment catalans alhora d’identificar-nos i, en canvi alhora d’identificar-nos sanitàriament, el document se’l passen els polítics pel folre.

Hem de dir PROU a pagar els robatoris que han fet entre ells, els banquers i els grans empresaris. Hem de dir PROU a continuar donant passes enrere. Hem de dir PROU a l’espoli d’Espanya a Catalunya i, PROU a l’espoli dels governants catalans als treballadors i pensionistes d’aquest país. De continuar per aquest camí, aviat Catalunya semblarà més un vell closca capitanejat per en Barba Roja i els seus pirates que un país a on viure dignament. Neguem-nos a pagar aquest euro fins que la targeta sanitària no s’hagi posat al dia.  


Jaume Salmerón i Marro

Edicions locals