Quatre mesos de pacte de govern i van arribant resultats: Inauguració de la Residència La Vinyota

Author 3

El dia 17 de febrer es signava un acord a Mollet entre el PSC i CiU per governar la ciutat amb una majoria prou àmplia per afrontar reptes com poden ser la ocupació, l’activitat econòmica i la cohesió social en un dels moment més difícils de la història del nostre país.

Aquest pacte marca unes línies d’actuació, el podeu consultar a www.ciumollet.cat dins l’apartat “acció de govern”. Mica en mica es van recollint els fruïts d’aquest pacte: el proper dissabte 7 de juliol, s’inaugurarà la Residència i Centre de Dia de La Vinyota, equipament especialment pensat per a donar servei a persones amb discapacitat intel•lectual.

S’exposa en el  referit pacte de govern que,  s’ha d’insistir a la Generalitat perquè posi en funcionament la Residència i Centre de Dia per a discapacitats psíquics de La Vinyota.

Això és el que hem fet des del govern municipal, tant l’Alcalde com qualsevol dels regidors de l’equip de govern, en el moment que hem estat davant del propi Conseller Benestar i Família de la Generalitat o bé de qualsevol altre responsable d’aquell departament.

El paper de les famílies dels qui ocuparan la Residència i el Centre de Dia, també ha estat una eina fonamental per posar més fàcil el camí dels polítics, que hem intentat posar el nostre gra de sorra per què sigui una realitat l’equipament que ara s’inaugurarà.

Les famílies han estat i son els principals protagonistes d’una història que va començar a Mollet ja fa més de 40 anys, en el seu intent de que aquelles nens, joves i adults tinguessin les mateixes oportunitats i fossin tractats com la resta de molletans i molletanes. Ara Mollet, amb aquest nou equipament disposa d’una xarxa de serveis per a discapacitats com molt poques ciutats del país tenen.

Les famílies han estat i son com corredors de fons que van fent, esprintant quan cal i retenint la marxa en altres moments, però sempre actius i atents. Aquesta manera de ser i de fer, ha fet que hagin aconseguit arribar a una gran meta: la que es van fixar els pares, mares  i familiars que el dissabte seran al costats dels seus fills o germans, però també la que s’havien fixat aquells que pel pas del temps demà no hi podran ser, però que de bens segur que tots tenim en el nostre record.

Obrir en aquests moments la Residència és una acte de valentia i de justícia per part del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.Grup Municipal de CiU

Edicions locals