El PP del president Rajoy destrossa els pilars de l’Estat del Benestar de la gent gran

Author 3

El darrer pilar de l’Estat del Benestar, la Llei de la dependència aprovada pel Govern socialista va sumar un nou dret social per a la ciutadania. Un nou dret social amb prestacions públiques, estatals i autonòmiques, i amb el novedòs copagament dels seus beneficiaris en funció dels seus ingressos i patrimoni.

En sis mesos el Govern popular del president Rajoy ha atacat dues vegades aquesta llei. La primera fa quatre mesos quan va fer fora del sistema a 400.000 persones reconegudes com a dependents moderats. Ara la segona, quan decideix congelar l’aplicació de la llei per a tothom, quan s’estaven encara beneficiant a 768.600 persones majors de 65 anys, amb nivells alts de dependència. Amb aquestes actuacions, el Govern conservador ha retallat 566 milions d’euros d’ajudes a persones dependents i ha tancat la porta a una font d’ocupació molt important ja que aquesta llei ha generat durant la seva aplicació més de 123.000 llocs de treball directe i 63.000 indirectes. A més, amb aquesta congelació de la llei es redueix un 15% la prestació econòmica dels cuidadors familiars i alenteix el període de tramitació de sis mesos a dos anys.

Aquesta paralització té conseqüències dramàtiques per a moltes persones i famílies amb gent gran, sense cap mena de dubte el col•lectiu més vulnerable en moments de crisis i salvatgement perjudicat per les retallades i els augments d’impostos, copagaments de medicaments i centenars de medicaments exclosos del sistema sanitari públic.

Senyors i senyores del PP, prou retallades i prou treure profit de la situació de vulnerabilitat de la gent gran, persones que han treballat durant tota la seva vida i que ara reben, en la part final de la seva vida, amb molta cruesa el conjunt de les seves retallades socials i econòmiques.
Olga Sánchez Díaz

Edicions locals