La Diada, de tots els catalans

Author 3

No és just en cap cas que aquells que desitgen l’independentisme de Catalunya s’apoderin de la Diada com si fos únicament seva i com si només representés l’independentisme, semblant aquesta una competició per veure qui és més independentista.

Em sap greu dir a tots aquells que així ho creuen que som molts els catalans no independentistes que estimem la nostra terra, Catalunya, i ens sentim orgullosos de la terra on hem nascut, crescut, viscut i on volem ser feliços, i no desitgem que aquesta es separi d’Espanya, i menys amb els arguments tan poc sòlids que donen. De què ens serviria portar l’independentisme ara? No portaria res més que problemes, i és una cosa de la qual alguns no se’n volen adonar, o pitjor encara, se n’adonen i tot i així volen seguir endavant amb el seu precari objectiu per mera tossuderia. La situació de la Catalunya independitzada seria realment dramàtica, com ja han anunciat nombrosos mitjans de comunicació, així que deixem de frivolitzar amb els temes econòmics.  El que els joves volem es poder treballar i tenir un futur.

Deixem-nos d’enfrontar Catalunya amb la resta d’Espanya amb aquestes matèries, en el que ens hauríem de centrar en  controlar el dèficit i abaixar el deute, en comptes de llençar els diners en superficialitats com les ambaixades. Ara és el moment d’estar units, fer les coses bé i no buscar fragmentar encara més els territoris, perquè, per si alguns no se n’han adonat, és molt millor unificar que separar, i és a la unificació al que tendim. El que alguns volen és no progressar, retrocedir en l’assolit, quedar-se estancats en èpoques passades, en comptes de seguir cap endavant i millorar amb cada dia que passi.

Nosaltres ens sentim tant o més catalans que aquells que reclamen Catalunya com un estat independent i no tenen cap dret a passar per sobre nostre fent el que ells volen, ignorant l’opinió d’una part molt gran de la població catalana. També ha ignorat aquesta opinió el propi president de Catalunya, Artur Mas, amb les seves declaracions, que hauria d’actuar com a president de tots els catalans, i no només dels independentistes.

La Diada és una festivitat que ens pertany a tots els catalans.
Francisco Ojeda

Secretari de Noves Generacions de Mollet i del Vallès Oriental.

Edicions locals