L'Escola de Música de Mollet, ferida. Entre tots, curem-la!!

Author 3

Les sospites s’han complert. L’any en què la preinscripció a l’Escola Municipal de Música havia assolit el nombre més elevat d’alumnes, 479, la decisió d’augmentar les quotes en més del 70% ha tingut conseqüències. Només s’han matriculat aproximadament un 66% de tots els alumnes prematriculats. De poc han servit les nostres mobilitzacions ni la rectificació en les quotes per part de l’ajuntament, apujant-les finalment només un 15% de mitjana. Les raons són moltes: quotes inicialment inassumibles, desconfiança, o buscar altres alternatives per tal de continuar l’aposta per una educació musical sense sotracs.

Està clar que la situació actual empeny a prendre decisions polítiques difícils, i moltes d’aquestes passen per un augment de quotes, impostos... No obstant, és demagògic, després de tot el que ha passat, intentar lligar el futur de l’escola de música només a la quantitat d’alumnes que es matriculin.

En assemblea de pares es va decidir demanar els comptes de l’escola per tal de tenir una realitat aproximada del que suposa mantenir un equipament com el que ens ocupa.  Si havíem d’assumir aquesta pujada, creiem convenient conèixer el destí de les nostres aportacions i, de quina manera, l’Ajuntament hi contribueix. No obstant, els comptes que ens van proporcionar no permetien cap avaluació, tenint en compte la seva manca de detall.

Per nosaltres la música no és un luxe, és una aposta en l’educació dels nostres fills. I ara ens trobem davant la incertesa  del seu futur davant la disminució de matrícula.

És en aquest punt que creiem que és a l’Ajuntament a qui li toca jugar les cartes. Ha d’assumir la responsabilitat que li pertoca, davant el compromís que ha adquirit en l’aposta ferma que ha fet per l’Escola de Música: donar el nivell de qualitat i viabilitat en tot el seu conjunt, famílies i professionals que hi treballen, per tal de donar-li temps a que remunti i torni a esdevenir el referent que sempre ha estat. Amb prudència i seny.

Mesurant cada pas i implicant tots els pares en totes les decisions que s’hagin de prendre a partir d’ara. No és la nostra intenció fiscalitzar, jutjar ni intervenir en  les tasques que es porten a terme – la decisió de com gestionar el pressupost és de l’Ajuntament, però com a usuaris de l’escola tenim el dret de conèixer la seva gestió. D’aquesta manera si, en un futur, s’han de tornar a prendre aquest tipus de decisions (augments importants de quotes o nous canvis pedagògics significatius) les famílies estarem preparades i tindrem un coneixement real i de primera mà de la situació per poder buscar solucions conjuntament.

Grup coordinador de l’Assemblea de pares de l’Escola de Música

Edicions locals