Un país que ja vol ser lliure

Redacció

La manifestació més multitudinària de la història del país ha estat ja un punt d’inflexió del qual aviat en veurem les conseqüències. Per començar cal dir que la batalla ideològica sobre el futur col•lectiu ja l’hem guanyada els independentistes. Gràcies a una societat civil i a molta gent que ha treballat insistentment durant molt de temps, avui l’independentisme és el debat central de la política catalana. Avui ja a ningú fa por la violència d’estat que practica i practicarà Espanya i una majoria vol viure en llibertat.

Catalunya viu uns moments convulsos. No podrem seguir sent Nació si no esdevenim Estat. No podrem avançar en polítiques socials que han de portar cap a la justícia social i la igualtat d’oportunitats supeditats a una Espanya que ens ofega, que ens roba, que ens insulta, que ens trepitja. Construir un nou estat d’Europa en ple segle XXI, en l’era de les tecnologies i de la democràcia directa, ha de ser el gran repte col•lectiu dels propers mesos i anys. I ho farem. I sabem que serà costós i que des de l’Estat espanyol es farà tot el possible per impregnar-nos de la tan nostrada por i es practicarà una violència institucional i econòmica mai vista.

Avui la majoria social del país ja ha desconnectat de l’Espanya que ens oprimeix i vol ser partícip de la construcció de la República Catalana. Ara cal una majoria política. També des de Mollet del Vallès i des del municipalisme creiem que cal treballar i aplanar el terreny: som a l’àrea metropolitana i ens caldrà un debat transparent i serè.

Però si a la societat catalana una idea està per sobre del desig de llibertat nacional és la de la democràcia. El dret a decidir hauria de ser una reivindicació intrínseca de tot demòcrata: esperem que així sigui. És per això que al proper ple municipal del dilluns 24 de setembre des d’Ara Mollet – Esquerra presentarem una moció instant el Parlament de Catalunya i els grups parlamentaris que promoguin com més aviat millor un referèndum que pregunti a la població si vol que Catalunya esdevingui un nou estat lliure, social, laic i democràtic a Europa. Segurament que la dreta espanyola s’hi negarà perquè no prové de la tradició democràtica. Però què faran la resta de partits? Aviat ho sabrem. Mentrestant seguirem treballant per la llibertat ja inexcusable.


Oriol López Mayolas
Regidor d’Ara Mollet Esquerra

Edicions locals