Amb CiU, Mollet ha experimentat un greu retrocés en inversions

Redacció

Durant aquests dos anys de govern de CiU, Mollet i els seus habitants han patit un greu retrocés social. Fins llavors, el govern de progrés de PSC, ERC i ICV-EUiA havia fet grans inversions a la nostra ciutat i n’hi havia d’altres que estaven en procés d'adjudicació o obres ja començades, com és el cas dels nous jutjats de Mollet, la construcció del nou hospital i la protecció de Gallecs. Així mateix, s'han construït tres escoles Bressols públiques, s’havia elaborat un projecte per fer pisos a la Ronda dels Pinatons, així com el nou edifici dels bombers o la residencia per a discapacitats a la Vinyota entre d’altres projectes.
 
Amb el govern de CiU, Mollet ha experimentat un retrocés en inversions, tant en el vessant social com en equipaments: Les obres dels jutjats romanen paralitzades des de fa dos anys i no sabem quan es reiniciaran, els pisos dels Pinatons per a joves i dotacionals per a gent gran ni tan sols sabem quan es construiran, l'escola pública Longarón es tancarà progressivament després de prioritzar l'escolarització a escoles concertades, algunes d'elles amb quatre línies, el projecte de centre tecnològic GIRO s'ha tancat per manca de finançament de la Generalitat, del 4rt institut previst a la Vinyota no s'ha fet ni tan sols el projecte, les Escoles Bressol públiques han vist reduïda l'aportació de la Generalitat en més d'un 50% (han passat de rebre 1800 euros per alumne i curs a només 875), a més de no poder construir la quarta guarderia. En canvi, a les concertades només els ha rebaixat un 10%.
 
Però això no es tot, en sanitat el govern de CiU i també el del PP han entrat a sac, fent retallades, re-pagaments i privatitzacions que estan afectant greument a les persones més desfavorides i al conjunt de la ciutadania, com és el pagament per recepta, disminuint recursos als ambulatoris i a l’Hospital de Mollet. A conseqüència d’això, les llistes d'espera per a intervencions i visites s'han disparat, posant en perill la vida dels usuaris. En matèria social, molts expedients per a percebre el PIRMI, que es una ajuda per a persones en gran risc d'exclusió social, no s’estan tramitant. Per una altra banda, al peatge de Mollet s'ha eliminat la bonificació per als residents de Mollet i rodalies, mantenint aquesta barrera de pagament totalment injusta.

En definitiva, el govern dretà de CiU, si guanya les properes eleccions seguirà amb aquesta política de retallades socials a les classes populars per anar privatitzant els serveis públics i fer negoci amb als seus amiguets de classe a la sanitat, a l'educació, a la xarxa d'aigua, etc. A Mollet ens convé un govern d'esquerres i ecologista que defensi un projecte social i polític tingui per prioritat a les persones, especialment les més desfavorides, i que mantingui l'estat de benestar i els serveis públics per sobre d'interessos econòmics dels més poderosos i això ho garanteix la nostra coalició d'ICV-EUIA.
 

Antonio López

Regidor d’ICV-EUiA i responsable de Política Municipal d’EUiA Mollet.

Edicions locals