“DIFAMA QUE ALGO QUEDA”

Redacció

Cadascú fa l’anàlisi dels resultats electorals com creu convenient, encara que les anàlisi dels partits polítics son al meu entendre els menys assenyats precisament perquè son “partidistes”, el tots contra un mostrat durant la campanya ara s’ha traduït en que tots estan contents perquè el que ha guanyat no ho ha fet tal i com esperava.

Per començar la pregunta que hem faig es; si les eleccions s’haguessin fet el diumenge següent a la diada el resultat seria el mateix ? Probablement no, i es que en aquets dos mesos s’han dit moltes bajanades. Senyors; tenim més d’una neurona al cap per poder atendre diversos problemes a la vegada: la sobirania, la crisi, l’acció social, el medi ambient, escombrar els carrers, etc., per tant els que només volien parlar de la crisi es que en el fons no volen ni sentir parlar de la identitat nacional.

Per a mi una de les causes principals es degut a la vella dita castellana que dona nom a aquesta reflexió-“difama que algo queda”- encara que vella aquesta dita es perfectament actual i tot i que avui dia hi ha més possibilitats que mai d’accés a una informació plural i diversa la majoria de l’electorat creu allò que està predisposat a creure. La culpa es degut a que els mitjans de comunicació (amb bona o mala intenció) llença’n una notícia a tot drap, però si passat un temps es demostra que era falsa la seva rectificació o es posa en un petit racó o no es posa. Això ha propiciat que la gent poc reflexiva admeti com a veritat una calumnia o difamació.

Altre aspecte a tenir en compte es la baixada de l’abstenció, això en principi no es dolent per la democràcia, però perquè  una part de l’electorat que tradicionalment s’abstenia a les Autonòmiques en creure que no els afectava ara s’ha mobilitzat ? La resposta es fàcil, l’electorat unionista que tradicionalment no participava a les Eleccions al Parlament de Catalunya perquè “era cosa de los catalanes” ara ho ha fet de la mà del PP i “Ciudadanos”.
I finalment cal esmentar que la campanya de la por feta sobretot per el PP a calat sobretot a la capa més poruga de votants  de CiU, aquets que ja els semblava be que aquest partit fos  nacionalista de nom però que no donés mai un pas endavant cara al sobiranisme.

De totes maneres crec que ja era hora que cada partit es deixi d’hipocresies, es tregui la careta i mostri la seva autèntica filosofia política, paraules com independència, sobiranisme, unionistes, etc. entrin a formar part del debat polític i crec que la composició del Parlament sortit d’aquestes eleccions (amb la incorporació de les CUP) es gairebé el reflex de l’actual societat que conviu a Catalunya, i no per això (com diuen alguns) la societat esta fracturada o enfrontada (com voldrien altres), simplement està polaritzada.

En l’actual context de crisi econòmica severa es normal que els partits grans i amb responsabilitats de govern perdin la confiança dels electors, per exemple si ara es fessin eleccions generals a l’estat espanyol de ben segur que el PP baixaria de votants i potser podria perdre les eleccions.Ramon Masvidal

Edicions locals