El català una assignatura optativa

Redacció

Si decidim quedar-nos a Espanya, en paraules de Wert, ja sabem quina serà primera espanyolització que patiran els nostres fills. El govern espanyol ataca la immersió lingüística i redueix el català a una assignatura optativa. El català serà relegat a quarta llengua i serà fins i tot possible obtenir el títol d'ESO i de Batxillerat sense la necessitat d’examinar-se de català. Aquesta és la manera de demostrar com estimen Catalunya i de quina manera volen refer els ponts, que diuen, que des de Catalunya hem trencat.

M'agradaria saber com defensaran aquesta nova llei els polítics que també es fan dir catalanistes i que també parlen de terceres vies i de refer els ponts amb Espanya. M'agradaria que la gent veiés que aquests que diuen que ens donen la mà, només ens donen cops de puny. M'agradaria que la gent reaccionés d'una punyetera vegada. M'agradaria que els polítics que ens haurien de governar els propers 4 anys vegin que la única sortida és la independència i que tenim molta, però que molta pressa.
 
El problema no és només el català a l’escola, és el que paguem de més a Espanya, la falta d’inversions de l’estat que fa disminuir la nostra competitivitat, el no complir la llei quan no els interessa o l’ofegament econòmic que estan patint totes les administracions públiques i les petites i mitjanes empreses catalanes per donar només alguns exemples.

Espero que aquest darrer atac serveixi d’estímul per a crear un Govern fort, que canvii d’una vegada per totes, l'estratègia per respondre a aquests atacs i que avanci amb passes decidides cap a la independència de la forma més ràpida possible. Cal que la nostra societat, i sobretot la classe política en general, reaccioni decididament davant d’uns fets, que sense una resposta contundent, ens deixaran sense futur.


Jordi Olivé

Edicions locals