El pressupost 2013 afronta els dos grans reptes de la ciutat: generar ocupació i garantir ajudes socials

Redacció


Estem satisfets amb el pressupost presentat, debatut i aprovat al Ple ordinari de gener, i que afronta de cara els dos grans reptes de la ciutat: 

  • Primer, generar activitat econòmica i ocupació, gràcies a que farà possible unes inversions a la ciutat per a l’any 2013 de 100 milions d’euros i l’estimació d’uns 200 nous llocs de treballs i plans d’ocupació municipals. El pressupost en promoció de l’ocupació i la dinamització econòmica ha pujat un 20% aquest any.
  • Segon, garantir les ajudes i bonificacions socials per al conjunt de persones i famílies amb més dificultats, a través de més de 2 milions d’euros. El pressupost per a ajudes, serveis , atenció i bonificacions socials ha pujat un 15% més aquest any.

Com va afirmar reiteradament l’alcalde de la ciutat, el company Josep Monràs, aquest govern de la ciutat té un compromís amb el benestar social de les persones i sempre anteposarà els serveis i l’assistència a la ciutadania a l’estricte balanç econòmic. Tots i totes sabem, que les polítiques de benestar social de l’Ajuntament de Mollet han estat sempre i clarament sensibles amb la seva ciutadania més vulnerable, des de l’any 2008, any d’inici de la crisi econòmica, el pressupost d’ajudes i bonificacions socials està ja a prop de doblar-se, amb un creixement del 80% en quatre anys.
 
Els molletans i les molletanes saben que compten amb un Govern i administració local dedicada a lluitar contra la desocupació i compromesa amb els serveis socials; tot i les retallades i privatitzacions de serveis del Govern de la Generalitat CiU+ERC- i les pujades d’impostos i taxes del Govern PP de l’Estat amb més IVA, l’energia elèctrica més cara  i la supressió de serveis i ajudes, especialment, a la gent més gran.

Finalment, compartim la decisió del ple municipal, a proposta socialista, de portar als tribunals a la Generalitat de Catalunya per la pujada desmesurada de les taxes de l’aigua que patirem tots els ciutadans als nostres rebuts, derivada d'una de les privatitzacions del president Artur Mas, en aquest cas del servei de distribució d’aigua.

 

Raúl D. González

Secretaria local organització PSC-Mollet

Edicions locals