La JSC del Vallès Oriental explica el sou dels 3 càrrecs públics de la Comissió Executiva de Federació

Author 4

Des de la JSC del Vallès Oriental volem mostrar la nostra preocupació i la nostra indignació al mateix temps, davant dels molts casos de presumpta corrupció que estan apareixent i que afecten molt especialment als partits de dretes de Catalunya i Espanya.

El “Cas Bárcenas”, que deriva del “Cas Gürtel”, és un dels exemples més flagrants de presumpte finançament irregular del partit del govern central, i que podria afectar fins i tot al seu president, Mariano Rajoy.

Si totes les acusacions i sospites es van provant, estaríem davant del cas de corrupció político-empresarial més gran de la democràcia. Si bé és cert que qualsevol cas de corrupció en qualsevol moment és absolutament repugnant afecti a qui afecti, ens temps de crisi encara és més escandalós.

Mentre la dreta governant imposa molts esforços i sacrificis a la immensa majoria dels ciutadans i ciutadanes, ens trobem que aquesta està sota sospita i que les explicacions que donen són escasses, dissuasives i insuficients.

Davant d’aquest panorama, la política es percep com un àmbit on forrar-se enlloc de l’eina necessària per transformar la societat i representar els interessos dels ciutadans i les ciutadanes i no els interessos personals d’aquells que tenen càrrec públic.

Des de la JSC del Vallès Oriental considerem que casos com el Gürtel o el cas Palau, entre molts altres, embruten la tasca dels molts polítics honrats que hi ha a tots els partits polítics i que es deixen la pell pel seu poble o ciutat arreu del país.

Per fer front a aquesta situació, és imprescindible aplicar tots els canvis que siguin necessaris tant pel que fa a la legislació com a l’aplicació de la mateixa, i a la vegada, ser el més transparents possible de cara a la ciutadania.

Nosaltres, com a joves socialistes del Vallès Oriental, també volem aportar el nostre petit gra de sorra adjuntant tot seguit els ingressos que perceben els càrrecs públics que formen part de la Comissió Executiva de la nostra organització a nivell comarcal. Aquests companys són tres:
Arnau Ramírez: 113’56 € per assistència a les Comissions de Govern Local com a regidor a l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, que sumen 454’25€  nets al mes (excepte si un dimarts cau en festiu i per tant no es celebra Comissió de Govern. En aquest cas, cal restar la xifra corresponent a una Comissió; 113’56€. Com a Conseller de Joventut al Consell Comarcal del Vallès Oriental ingressa 69’83€ nets al mes.

Albert del Amor: Ingressa 6 euros per assistència als Plens Ordinaris com a regidor a l’oposició a l’Ajuntament del Figaró – Montmay. La freqüència habitual dels Plens Ordinaris és de 4 a l’any.

Carles Cabanillas: Ingressos de 713€ nets mensuals com a regidor de Joventut de l’Ajuntament de Granollers, amb dedicació parcial.

Així mateix, volem afegir que cap dels càrrecs orgànics de la JSC del Vallès Oriental cobra ni un sol cèntim d’euro per la seva tasca al capdavant de l’organització.


JSC del Vallès Oriental

Edicions locals