Eva Granados: “La dreta vol estalviar retornant al tancament de les persones dependents a les llars familiars”

Author 4

Eva Granados, portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la comissió de Benestar, Família i Immigració, i la regidora Ana Maria Diaz van conduir aquest dilluns a la tarda el cafè-xerrada dels socialistes molletans sobre Serveis Socials organitzat a La Marineta.
 
Al llarg de la xerrada va quedar palès que el conjunt de drets i serveis socials que ha anat conquerint la nostra societat durant els darrers anys, principalment gràcies als governs d’esquerres presidits per companys socialistes a Espanya, Catalunya i als ajuntaments, estan començant a  desaparèixer amb els governs de dretes del PP a Espanya i de CiU a Catalunya.
 
La crisi econòmica i l’austeritat extrema són eines en mans de les dretes (PP i CiU) per retrocedir socialment i recuperar el serveis socials i la beneficència per a rics i per a la gent treballadora. Els governs de dretes volen que passem d’un model de drets a un model de beneficiència ple de desigualtats. Especialment clar és que la primera decisió social del Govern Rajoy fos desactivar la llei de la Dependència, que el govern socialista havia impulsat com a un nou pilar de l’Estat del Benestar, conjuntament amb la Sanitat, l’Educació i els Serveis Social i que va concedir un nou dret a la ciutadania, el dret a que les persones que no es poden valdre per si mateixes siguin ateses per l’estat, garantint en condicions d’igualtat tot un seguit de prestacions i oferint recursos i serveis. Les dretes estan propiciant el retorn de les persones amb dependència a les llars familiars i fer un pas enrere a la igualtat home-dona fent que les dones tornin a fer el paper de cuidadores familiars al suspendre la cotització dels cuidadors no professionals; fet que suposa la pèrdua d’oportunitats per a moltes dones i dificulta greument la integració social de moltes persones.
 
Eva Granados va respondre a les diferents intervencions i preguntes del públic. Cal destacar el compromís de la diputada socialista d’accelerar la discussió i la votació per a la reducció de l’IVA dels menjadors escolars al Parlament de Catalunya; que el Govern ha pujat  fins a un 21%, reduint també les persones que accedeixen a les beques de menjador escolar, fet que dificulta greument l’alimentació infantil en apujar el cost a les famílies, un cost que es suma a la pujada que ja han patit d’altres serveis.
 


PSC Mollet

Edicions locals