8 de març de 2013, Dia Internacional de les Dones

Author 4

La Coalició ICV-EUiA enfrontem un altre any el 8 de març Dia Internacional de les Dones sota el lema “Les dones diem prou! Aquesta austeritat és desigualtat.” i  #tempsdelluita. Un any 2013, condicionat per la crisi i les múltiples retallades en drets socials, civils i laborals que patim i que afecta, en especial, als col•lectius més vulnerables entre els quals es troben les dones.
 
Reivindiquem la necessitat d’una profunda regeneració democràtica al nostre país, que modifiqui les estructures polítiques existents. Es fa imprescindible un procés constituent que ens inclogui a tots i totes, ja que amb una democràcia amb corrupció i una democràcia sense les dones i on les nostres demandes no estiguem presents, no serà una democràcia real.
 
La lluites de les dones a través de la constància, el compromís i la perseverança han fet possible tenir com a objectiu la conquesta d’un major benestar col•lectiu que ens ha permès assolir una major equitat de gènere, que en aquests moments està en perill. L’agenda política s’ha vist també condicionada per les lluites de dones que han denunciat i lluitat contra el que significa la violència masclista. S’ha aconseguit reduir la bretxa de gènere a la formació, l’increment de les dones als espais de decisió i a l’àmbit públic, els drets a decidir sobre el propi cos, drets de conciliació, etc. Però això està en perill, és #tempsdelluita . Amb el pretext de la crisi econòmica, el que estan fent és un retrocés sense precedents en els nostres drets socials, civils i laborals.
 
Les politiques d’austeritat aplicades pel govern de l’Estat, el de la Generalitat i les directius europees estan provocant que cada vegada es vagi reduint la despesa en serveis públics, dels quals les dones com a usuàries i com a treballadores veiem minvats els nostres drets i  assumim els serveis que es deixen de prestar...Per tant és #tempsdelluita contra aquestes politiques d’austeritat que no fan que més que engrandir i agreujar les desigualtats existents entre dones i homes.
 
La desigualtat de les dones és un fet social i cultural i constitueix un problema social. En una societat desigual no es pot parlar de democràcia real  ni que aquesta  sigui justa. Davant de les retallades, injustícies i desigualtats és #temps de lluita. No pot haver un futur sense justícia, equitat i llibertat per a les dones.

Des de la Coalició ICV-EUiA de Mollet, us convidem a que participeu dels actes previstos a la ciutat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones i, també, a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona el 8 de març a les 18.30h amb sortida de pl. Universitat.
 Lluïsa González
Membre del Consell de la Coalició ICV-EUiA Mollet del Vallès
 

Edicions locals