Els i les socialistes útils i actius en la defensa dels drets d’igualtat entre homes i dones, molt més ara en temps difícils amb governs de dretes.

Author 4

Amb els i les socialistes al capdavant dels governs i de les majories parlamentàries progressistes les dones  hem avançat. El primer dret que vam conquerir va ser el dret a vot l’any 1931.  Més tard i de la mà de la democràcia i els governs socialistes  al nostre país vam fer importants passes endavant a favor de la igualtat, amb l’aprovació de lleis com: Pensions (85), avortamen (95 ii 09), divorci (32 i 94), sanitat(94), contra violència de gènere (04), matrimoni entre persones del mateix sexe (05), autonomia personal (06) i igualtat efectiva entre dones i homes (07)
 
Enguany, des del PSC-Mollet  instem a una commemoració del 8 de març, dia internacional de les dones, amb un esperit de reconeixement i reivindicatiu:

  1. Reconeixement per la feina feta i el avenços aconseguits durant anys. Sabem que avui els rics són avui a Catalunya més rics i les classes treballadores i mitjanes  s’empobreixen a una velocitat de vertigen. Les dones són avui el rostre de la pobresa a Catalunya  i, malauradament,  al seu costat els i les nenes del nostre país
  2. Reivindicació social amb la que el PSC vol adreçar-se a la societat  per tal que es mobilitzi contra la retallada de drets socials que les persones, i molt més les dones estem patint. La dreta està condemnant moltes dones a una greu situació de precarietat laboral i social.Fer desaparèixer prestacions a les famílies, afecten molt especialment a les dones.

 
Que fem els i les socialistes: oposar-nos als Parlaments i participar de les mobilitzacions i la pressió de la ciutadania i sindicats, per canviar-lo i exigim un marc legal que doni respostes a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes afectades: permetent la dació en pagament, l’aturada dels desnonaments i el lloguer social. Cap família sense llar, cap llar sense família.

I seguim lluitant, de la mà de les persones treballadores perquè:

  • el govern de la Generalitat que no retalli més prestacions a les famílies donat que estan abocant moltes dones a situacions límits d'empobriment.
  • el govern espanyol que no retalli més prestacions de la Ley para la autonomia personal, donat que seran les dones les que hagin de fer front a la cura de les persones dependents .

 
A Mollet, els socialistes durant tot el mes de març tindrem una parcarta a la nostra seu d’agraïment a totes les persones que lluiten i han lluitat per la igualtat entre homes i dones.Finalment, reconeixem la utilitat, com a taula de salvació, que està tenint l’Ajuntament de Mollet –liderat pel nostre company alcalde Josep Monràs i els onze regidors i regidores- per a moltes dones, homes i famílies; en un situació tan i tan difícil i que els governs de dretes ens continuen portant cap a la pobresa social i econòmica.
 


[Img #14701]


PSC Mollet
 

Edicions locals