MANERES DE FER

Author 4

A la vida com a la política existeixen una infinitat de maneres de fer i pensar, i per sort cap d’elles és la més correcta ni la pitjor, ans al contrari, igual que amb els colors, existeixen un munt de tonalitats i gradacions, que agradaran més o menys, depenent de cadascú.

Dit això, en política, actualment, cada vegada més ens trobem amb actituds poc clares, i en molts casos molt reprovables, que fan que la desafecció de la gent envers la política i el polítics no parin de créixer dia a dia. El Sr. Camps a València acceptant regals, el Sr. Matas a les Illes fent de cacic, el Sr. Bárcenas i els seus sobres a la seu del Partit popular a Madrid o el Sr. Millet gestionant lo públic com si fos seu. De tot aquest llistat, ningú ha estat condemnat a dia d’avui, és més, el Sr. Camps ha estat absolt. Això sí, la mala imatge que han deixat dels gestors d’allò públic és quasi bé irrecuperable. Perquè parlem de tot això? La gestió de la cosa pública ha de ser transparent i impol•luta, és més, no només ho ha de ser, sinó també semblar-ho.

A Mollet fa temps que semblava que hi havia gat amagat a Vallès Visió, ara sabem que era així. Sr. Alcalde; si l’única justificació que dona és que els fets que han succeït són habituals en diferents institucions i corporacions, no ens serveix. Que no són habituals les pràctiques corruptes o poc clares per part de molts polítics? Les hem d’acceptar per això? Deixem que els professionals facin la seva feina, i que els assessors assessorin si s’escau però res més enllà.


Fa poc el President Junqueras feia una reflexió simple però aclaparadora: “Hem d’acceptar una retallada de 4.500 milions d’euros al pressupost de la Generalitat, per una suposada estabilitat, que l’únic que fa és fer més estable la inestabilitat de l’estat del benestar, i per tant estabilitza el patiment de la societat catalana?” La resposta és clara i fàcil: no. Aquesta és la manera de fer política a Esquerra Republicana: la política com a eina transformadora de la societat. La política al servei dels polítics no ens interessa.

Ara Mollet-ERC

Edicions locals