Per un procés constituent cap a la III República

Author 4

Enguany commemorem el 82è aniversari de la proclamació de la II República. Els valors propugnats per la constitució republicana de 1931 i les fites assolides en aquells anys, continuen sent un element d’estímul per a tots nosaltres.

Avui més que mai, podem veure que la Monarquia no ens porta enlloc: corrupció, privilegis, evasió de capitals, imputacions penals, etc. són els elements d’actualitat en relació a la família real. El model de monarquia està absolutament desgastat i deslegitimat.

Avui,  l’aspiració de la instauració de la III República és més lícita, digna i legítima que mai. L’honestedat, llibertat, fraternitat, progrés econòmic i social, són valors republicans que cal rescatar i situar-los en primera línia de la nostra societat i de les formes de fer política.
El grup d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Mollet va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament del  25 de març. La moció, que fou aprovada per tots els grups municipals excepte el PP, defensa la democràcia participativa com a mitjà per assolir la forma d’estat i de govern que la ciutadania desitgi i, al mateix temps, demana l’abdicació de l’actual rei d’Espanya, Joan Carles I, amb l’objectiu d’iniciar un procés constituent perquè el poble pugui triar lliurement sobre la forma d’estat que vol: Monarquia o República.

Defensar la III República és una aposta per l’esperança dels que pateixen l’explotació, la precarietat, l’atur i l’exclusió social. És un dret defensar la possibilitat de la construcció d’una alternativa que garanteixi els drets humans de les persones per mitjà de la participació democràtica, paritària i inclusiva.

Del contingut d’aquesta moció se n’han fet ressò mitjans de comunicació locals, autonòmics i estatals, i ens l’han demanat per presentar en altres territoris de l’estat espanyol.
La Coalició, com en anys anteriors, celebrarà un acte de reconeixement dels valors democràtics i d’homenatge als homes i dones que van donar la seva vida en defensa de la II República i en reivindicació d’un procés constituent cap a la III República. L’acte, al qual convidem a participar, es farà a la Plaça de la República de Mollet del Vallès el diumenge 14 d’abril, a les 12 hores.  

Visca la República!!!

ICV-EUiA

Edicions locals