Independència per canviar-ho tot!

Jesus M. Carrasco

L’èxit inqüestionable de la Via Catalana, de les mobilitzacions de l'esquerra independentista i de les cadenes humanes en favor dels Països Catalans i en defensa dels serveis públics han mostrat al món que som un poble viu que lluita per la llibertat i per un canvi de model polític i social.

Des d’IxM-CUP, creiem que l’única garantia que tenim per aconseguir aquests objectius són la desobediència i la mobilització popular. Cap llei injusta, ni el govern espanyol, ni els mercats financers podran impedir que decidim el nostre futur com a poble en un referèndum vinculant que ha de tenir lloc, sí o sí, sense més dilacions, durant el 2014.

Superada la necessitat de visualitzar internacionalment aquesta reivindicació s’acosta el moment de plantar cara a l’Estat. Cal una proposta política clara que desarticuli el dilacionisme dels sectors conservadors i dels partits més institucionalitzats, mostri les seves contradiccions i obri un escenari de desobediència i ruptura que superi els límits que ens imposen l'Estat i els mercats.

Aquesta proposta ha de comptar amb un full de ruta que contempli el conjunt de la nació, malgrat els diferents nivells de consciència dels territoris històrics dels Països Catalans. Cal aprofitar el treball fet a Catalunya per  fer créixer i organitzar l’independentisme i estendre-hi la consciència pel dret a decidir, sobre els drets nacionals i sobre els drets socials, també a les IIles i al País Valencià.

Des de l’esquerra independentista creiem que ara més que mai cal mantenir la mobilització popular per aconseguir un referèndum vinculant el 2014 i per definir les bases polítiques d’una república catalana independent, més justa socialment, més realment democràtica i més participativa.

Perquè no volem la independència perquè tot segueixi igual i només des de la implicació i la participació podrem garantir el respecte de les necessitats de les classes populars en els canvis polítics que s’acosten. Perquè “volem la independència per canviar-ho tot” us convidem a sortir al carrer i us esperem el proper 19 d’octubre a Barcelona.

Edicions locals