CiU anuncia “unitat d’acció sense fissures des de Catalunya contra la LOMCE, perquè està en joc el nostre model educatiu, la cohesió social i la llengua”

Author 4

Jordi Turull, president de CiU al Parlament de Catalunya, i Mercè Jou, diputada de CiU, han anunciat aquesta tarda que hi ha “unitat d’acció sense fissures contra la LOMCE” per part dels assistents a la reunió en defensa del model educatiu català celebrada aquesta tarda al Palau de la Generalitat. Turull, acompanyat de la diputada Mercè Jou, ha reafirmat el compromís de CiU davant de “l’atac que representa aquesta llei”, “perquè està en joc el nostre model educatiu, la cohesió social i la nostra llengua”.

El president de CiU al Parlament ha advertit dels perills d’aquesta llei del govern espanyol “perquè va directament a la línia de flotació de la normalització de la llengua catalana, la cohesió i integració social”. I ha concretat: “És una llei que pot segregar, dividir i separar; per això hi haurà unitat d’acció des de Catalunya amb el Govern i el Parlament”. Turull ha titllat aquesta llei de “preconstitucional, perquè representa tornar als anys 60”.

“El model català es decideix a Catalunya”  
Per aquests motius, el diputat nacionalista ha recordat que aquesta Llei que es vol imposar per part del govern de l’Estat “no és la Llei d’un ministre que va per lliure, sinó la d’un govern sencer amb l’estratègia de carregar-se tot allò que estimem: el nostre model educatiu i la llengua catalana”. Per això el diputat de la federació nacionalista ha assegurat que si el model ha d’evolucionar, reformar o millorar s’ha de fer des de Catalunya perquè “segueixi sent un model d’èxit”. En aquest sentit, ha assegurat que a Catalunya sempre hi haurà un bloc format per CiU, ERC, PSC, ICV EUiA, i ara la CUP per defensar el model català; “davant d’aquest atac a l’autogovern i a la dignitat institucional del nostre país”.

“Coratge i generositat, encert”
Turull ha tingut paraules pels membres del Consell Escolar de Catalunya, presents a la reunió i alguns d’ells impulsors del model educatiu català, emplaçant la resta de grups a actuar amb “coratge, habilitat, encert i generositat” que entre tots, comunitat educativa i forces polítiques, van tenir al moment de construir el model, davant d’aquesta ofensiva recentralitzadora.    Convergència i Unió

Edicions locals