"Els interessos econòmics d'Espanya passen per davant dels drets humans"

Author 4

Aalia, condemnat a cadena perpètua pel govern del Marroc i pendent en aquest moment de rebre la condició d’asilat polític per part de l’estat espanyol, va relatar la situació del Sàhara Occidental des del 1975 fins l’actualitat.

L’activista sahrauí explicà una història de genocidi, persecució i repressió del poble sahrauí que arrossega la infàmia de més de 500 desapareguts a la zona de conflicte i 66 presos polítics detinguts a la Presó Negra d’ Al-Aaiun, 8 d’ells a cadena perpètua. Denuncià l’absència de respecte als drets humans per part de la policia i l’exèrcit marroquí. La violència indiscriminada, les violacions de domicili i el bloqueig informatiu són constants a la zona ocupada del Sàhara Occidental.

Manifestà el seu desencís perquè “els interessos econòmics d’Espanya passen per davant dels drets humans”. Destacà l’esperança que representen les manifestacions pacifiques de joves que es succeeixen als territoris ocupats demanant llibertat i justícia.

La diputada d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta que presideix la comissió de seguiment del Sàhara Occidental al Parlament. denuncià la farsa que significà el judici del jove activista i expressà el suport de la cambra catalana per tal que s’exerceixi la democràcia a la zona a través d’un referèndum que permeti al poble sahrauí expressar la seva voluntat de ser un país. Va aprofitar per reconèixer la tasca que fa el moviment solidari català.

Va introduir l’acte en Francesc Verdugo, cooperant de la Associaciò Tibsima Mollet Sàhara que explicà la seva experiència en primera persona de l’aïllament i l’abandó que pateix el Sàhara Occidental sota la bota de la dictadura  marroquina i denuncià la responsabilitat de l’estat espanyol per la situació.Ara Mollet-ERC

Edicions locals