Un PSC que ja no és progrés

Author 4

Que el PSC cada cop tingui menys vots a les diferents eleccions no és casualitat: avui el PSC ja no connecta, per la seva dependència del PSOE i les seves constants desavinences internes, amb la majoria de la ciutadania de Catalunya.

En una carta publicada en aquesta revista el passat 28 de maig, el senyor Luís Collado acusava ERC de “poc independent” de CiU; no deixa de ser curiosa l’expressió en algú del PSC de Mollet, depenent de CiU des de fa 10 anys. Li aclarirem que ERC és el soci més fiable de la ciutadania de Catalunya, de ningú més.

Fixem-nos-hi: el PSC ha estat molts anys votant en contra d’una proposta tan bàsica i elemental com la dació en pagament d’una hipoteca. Ara s’hi ha apuntat perquè la injustícia clama el cel. El PSC diu que només donarà suport a una consulta pel dret a decidir dels catalans si és legal i pactada amb l’Estat espanyol; quan sap perfectament que això no serà mai possible (i de fet el seu referent espanyol, el PSOE, hi està en contra). És aquest un partit de progrés: no. Estem parlant del partit més dependent amb el sistema i amb el centralisme uniformador que existeix. I és aquest el motiu pel qual el seu electorat està decebut i cansat. A nivell local el seu dirigisme i el clientelisme que tenen muntat els allunya de la societat.

El senyor Collado, parlant del passat ple a l’Ajuntament de Mollet -suposem que devia veure el Ple a través de l’emissió que en fa fem des d’Ara Mollet; a la sala no se’l va veure-  acusa ERC de servilisme amb el Govern de la Generalitat. Res d’això: a ERC som els primers que volem que la salut sigui un servei públic de qualitat, i també volem que es paguin els deutes que hi ha amb els ajuntaments com el de Mollet. Però posem sobre la taula que qui té els diners i qui els administra de forma arbitraria és l’Estat espanyol. És l’Estat espanyol qui deu més de 8.000 M€ a la Generalitat i als ajuntaments catalans, que sumats a la poca inversió al nostre territori i a l’espoli fiscal de 16.000 M€ cada any fan que el maltracte sigui evident per a tots els ciutadans catalans, tinguin la ideologia que tinguin. Per tant, voler fer creure que la Generalitat té capacitat per pagar quan no té els diners és enganyar la ciutadania, una cosa a la qual el PSC de Mollet ens té ben acostumats en els darrers temps. Però no pateixin: les urnes -cada cop més sàvies i a les quals el PSC els té pànic- posaran a cadascú al seu lloc.

Dídac Pérez
President d’ERC Mollet del vallès

Edicions locals