La JSC del Vallès Oriental troba aberrant subvencionar les escoles que separen per sexe

Author 4

La federació dels i les joves socialistes del Vallès Oriental considera necessària una reforma de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) que acabi amb el concert a les escoles que segreguin els alumnes segons el seu sexe, mantingut a la nova llei com a condició innegociable de CiU.

Educar en igualtat ha de ser un objectiu clau de qualsevol sistema educatiu democràtic i modern. I és en aquest sentit que cal lluitar contra el sexisme i els estereotips, que les escoles que segreguen per sexe contribueixen a difondre.

En temps de crisi, encara guanya més força la idea de que no es pot seguir subvencionant amb diners públics les escoles de les elits, mentre l’educació pública pateix retallada rere retallada per part del Govern de la Generalitat i del Govern de l’estat, de CiU i PP, sense cap mena d’escrúpols.

Els i les joves socialistes creiem en una educació pública, laica, de qualitat i universal, ja que només amb un bon sistema educatiu podrem aconseguir una societat millor.

Mentre la dreta treballa en direcció contrària a aquest objectiu, des de la JSC del Vallès Oriental exigim que es deixi de subvencionar amb diners públics les escoles de les elits, i aquests diners es destintin a evitar noves retallades a l’educació pública, així com a refer les retallades aplicades fins ara per CiU i PP i ara, també ERC. Qui vulgui una escola que separa els nens i les nenes, que se la pagui, sense minvar les opcions dels fills dels treballadors i les treballadores a formar-se i a construir-se una vida millor.

Edicions locals