Vam fer i continuarem fent via!

Author 4

El darrer 11 de setembre va ser una demostració del tarannà de la gent d’aquest país: voler ser, tot i les dificultats. El dia va començar amb nuvolades i pluja sobre el país i bona part dels actes institucionals; també el de Mollet es va fer sota la pluja. A vegades els elements connecten amb la realitat: al matí la pluja esbandia el passat, a la tarda el sol il·luminava el futur.

La Via Catalana per la Independència era un repte logístic gegantí que la gent de l’Assemblea Nacional Catalana ha superat amb matrícula d’honor, gràcies a un munt de voluntaris que van aconseguir que tot funcionés com un rellotge. Volem expressar el nostre reconeixement a l’ANC de Mollet del Vallès per la seva contribució a omplir trams a La Selva, L’Empordà i l’Ebre. Li manllevem a Winston Churchill una frase: "Mai tants haurem degut tant a tan pocs" que els escau a tots aquests herois anònims de l’ANC de la ciutat.

La Via Catalana ha estat un moviment insòlit al món que ha fet certs els versos del poeta valencià Estellès que anunciava la victòria d’un “poble unit, alegre i combatiu”. La gent d’Ara Mollet – Esquerra Republicana estem compromesos en preservar la confiança i l’optimisme de tota la gent que va sortir al carrer l’Onze per enllaçar-se fraternalment donant-se les mans.

No els decebrem i farem tot el possible i també l’impossible perquè tota aquesta gent pugui expressar-se democràticament durant l’any 2014. Però no només ells, sinó tots; els que creuen que han de mantenir-se units, en les condicions actuals, a un estat que ens espolia, ens menysté i ens ignora. També pels que creuen que és possible construir altres alternatives federals o confederals. Volem que s’expressi tothom i si hi ha lleis que no ho permeten és perquè són injustes. Creiem que no hi ha res per sobre de la democràcia, i farem prevaldre aquest principi.

ERC vol totes les eines per ajudar als qui s’han quedat enrere i per construir una República Catalana socialment justa, econòmicament pròspera i compromesa amb els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

No us decebrem!

Ara Mollet - ERC

Edicions locals